TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door stembureau te bemannen

Geld verdienen door stembureau te bemannen

Op 21 maart 2018 worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dat betekent dat de inwoners van iedere gemeente de mogelijkheid hebben om hun stem uit te brengen op hun favoriete partij. Daarvoor zijn er stembureaus beschikbaar. Deze stembureaus in iedere gemeente moeten worden bemand en daar ligt een leuke kans om geld te verdienen. Zo is de gemeente Eindhoven op zoek naar mensen die de stembureaus willen bemannen. Er zijn in deze gemeente zeven personen per stembureau nodig en deze personen kunnen daarmee geld verdienen. Naast dat er gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven worden gehouden, is er ook nog een referendum in deze gemeente. Vandaar dat er wat meer mensen nodig zijn per stembureau.

 Een lid van het stembureau krijgt net als de voorzitter en plaatsvervangend voorzitter in Eindhoven een vergoeding. De voorzitter kan het meeste geld verdienen en ontvangt 210 euro en een VVV-bon met een waarde van 25 euro. De plaatsvervangend voorzitter ontvangt een bedrag van 195 euro en als lid van het stembureau wordt er een vergoeding verkregen van 180 euro. Iedereen kan zich aanmelden, maar er moet nog wel eerst een digitale cursus gevolgd worden die met succes moet worden afgerond. Eindhoven is slechts een van de vele gemeenten in Nederland en iedereen kan in de eigen gemeente navragen wat de mogelijkheden zijn om het stembureau te bemannen. De werkzaamheden zijn maar voor één dag, maar er kan op een leuke manier geld worden verdiend. Bovendien kan op deze manier een steentje worden bijgedragen aan de democratie in de eigen gemeente.


Geld verdienen op stembureau

Geld verdienen op stembureau

Er zijn weer een aantal mogelijkheden om geld te verdienen op een stembureau. Er staan namelijk een aantal verkiezingen gepland en de stembureaus moeten weer bemand worden. Eerst zijn de provinciale staten- en waterschapverkiezingen aan de beurt. Deze verkiezingen vinden gecombineerd plaats op woensdag 20 maart 2019. Op donderdag 23 mei is het alweer tijd voor de volgende verkiezingen. Op die dag is het mogelijk een stem uit te brengen voor de Europese Parlementsverkiezing. Het is in de eerste plaats belangrijk om zelf een stem uit te brengen. Daarnaast is het mooi meegenomen om geld te verdienen op het stembureau. Net als bij iedere verkiezingen zoeken gemeenten een groot aantal personen om bepaalde functies te vervullen in het stembureau.

Het is een dag werk die een aardig zakcentje op kan leveren. Er zijn meerdere functies beschikbaar. Bijvoorbeeld stembureauleden die de voorzitter en de plaatsvervanger daarvan ondersteunen. Tot de taken behoren onder meer het uitvoeren van administratieve taken en toezicht houden op de stemhokjes. Daarnaast zijn er tellers nodig die pas als er niet meer gestemd kan worden nodig zijn om alle uitgebrachte stemmen te letten. Degene die wel een dag op het stembureau willen doorbrengen of teller willen zijn ontvangen daar een vergoeding voor. De vergoeding is voor een teller lager dan voor stembureauleden. Dat heeft natuurlijk te maken met de tijdsinvestering en verantwoordelijkheid van de taken. Wie geld wil verdienen op het stembureau doet er goed aan om bij de eigen gemeente te informeren naar de mogelijkheden. Of om zich meteen aan te melden als er nog plekken vrij zijn.