TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met overaanbod van elektriciteit

Geld verdienen met overaanbod van elektriciteit

Een overaanbod van elektriciteit uit natuurlijke energiebronnen biedt de mogelijkheid om geld te verdienen. De wind en zon zijn energiebronnen die steeds een variabele hoeveelheid energie opwekken. Op het moment van overaanbod is het zo dat er in verhouding meer energie opgewekt wordt dan dat er wordt verbruikt. Dit heeft tot gevolg dat er op bepaalde dagen sprake is van negatieve energieprijzen. Dat is precies het moment om geld te verdienen aan het overaanbod van elektriciteit. 

Het is helemaal ideaal als de zon in een dergelijke situatie optimaal schijnt en je in het bezit bent van zonnepanelen. Je kan dan geld verdienen door de negatieve energieprijzen als je een dynamisch energiecontract hebt. De energieprijzen schommelen constant en bij een minprijs krijg je geld als je energie verbruikt. Als er zich een situatie voordoet met negatieve energieprijzen is het de bedoeling om zoveel mogelijk energie te verbruiken. Dit kan door alle apparaten in huis aan te zetten en dan vooral die veel stroom verbruiken. Denk maar aan de vaatwasser, afwasmachine en oven. Vergeet ook niet om dan alle accu’s op te laden die je in huis hebt liggen. Des te meer stroom je verbruikt des te meer geld je verdient met het overaanbod van elektriciteit.

Er zijn al slimme mensen die anderen de eigen stroomvoorziening om het verbruik op deze manier te stimuleren. Bijvoorbeeld door anderen in de gelegenheid te stellen om de auto gratis op te laden. Op deze manier profiteren beide partijen. De ene kan de auto gratis opladen en de ander verdient geld door de toename van het stroomverbruik. Het is ook niet voor niets dat er steeds meer mensen zijn die de keuze maken om een dynamisch energiecontract af te sluiten. Er valt gewoon geld mee te verdienen. Het komt inderdaad niet iedere dag voor dat de energieprijzen negatief zijn, maar als het moment daar is, kan er volop van geprofiteerd worden.

Wil je een dynamisch energiecontract afsluiten dan is het wel belangrijk om je ook bewust te zijn van de risico’s. De energieprijzen variëren namelijk doorlopend. Het is wel een voordeel dat de energieleveranciers die dergelijke contracten aanbieden je helpen met het stroomverbruik. Dit doen ze door een signaal af te geven op het moment dat het voor jou gunstig is om energie te verbruiken. De dynamische energieprijzen zitten zo in elkaar dat je volop profiteert van prijsverschillen. De prijzen schommelen meerdere keren op een dag, maar de prijzen zijn vooraf al bekend. Je weet dan ook dat je het ene uur meer betaald voor stroomverbruik dan het andere uur, maar ook wanneer de energieprijs ineens negatief is. Dit gebeurt  vaak als er veel zon is in combinatie met weinig wind en een beperkte vraag naar energie.

Wil je geld verdienen aan het overaanbod van elektriciteit dan is het wel verstandig om te kijken op welke manier je optimaal van een dynamisch contract gebruik kan maken. Je verdient bijvoorbeeld meer geld wanneer je op de gunstige momenten zoveel mogelijk energie in huis kan verbruiken.