TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Als kind geld verdienen in de vakantie

Als kind geld verdienen in de vakantie

De zomervakantie staat voor de deur en als kind heb je een lange vakantie voor de boeg. Het is leuk als je op vakantie gaat, maar er blijft nog veel vrije tijd over. In alle weken die je niet naar school hoeft als kind, heb je volop de gelegenheid om geld te verdienen. Je mag officieel pas werken als je 13 jaar bent, maar naast dat er baantjes zijn om geld te verdienen, zijn er tal van andere opties. Je hoeft dan ook niet direct aan het werk te gaan voor een baas, maar kan zelf op zoek gaan naar klusjes tegen betaling.

Een manier voor kinderen om geld te verdienen in de zomervakantie is door in de tuin te gaan werken. Loop maar een rondje in de buurt rond en kijk welke tuinen niet betegeld zijn, maar groen zijn en waar planten staan. In de zomer moet het gras vaak wekelijks worden gemaaid en als het vaak regent zelfs nog vaker. Bel gerust aan bij de buren in je omgeving en vraag of je het gras tegen betaling mag maaien. Misschien vragen ze je straks dan in de herfst ook wel om bladeren op te vegen of in de winter om het pad sneeuwvrij te maken. Je kan jezelf ook aan de buren verhuren om onkruid te wieden of om mee te helpen in de moestuin. Tuinieren is wat dat betreft een veelzijdige manier voor kinderen om geld te verdienen.

Een tuin heeft onderhoud nodig, maar er zijn nog veel meer klussen om als kind geld mee te verdienen. Wat denk je van het schoonmaken van fietsen of van het schoonspuiten van tuinmeubelen als deze na een regenbui erg vies zijn geworden. Je kan ook aanbieden om tegen betaling de ramen te wassen (op de begane grond) of om andere schoonmaakklusjes te doen. Heb je eigenlijk al aan je ouders gevraagd of je voor hun tegen betaling klusjes kan doen? Dat is een prima manier om alvast ervaring op te doen in het tuinieren of het schoonmaken. Denk ook aan het stofzuigen van de auto.

Er zijn veel mensen met een huisdier en een oppas zoeken tijdens de zomervakantie. Bijvoorbeeld om de hamster of parkiet dagelijks voer te geven of het konijnenhok te verschonen. Hang een briefje op in de buurtsupermarkt, waarin je de oppas- of verzorgingsdienst voor huisdieren aanbiedt. Je kan dan als kind een vast bedrag per dag vragen. Misschien kan je kleine huisdieren wel in je eigen huis verzorgen als je ouders daar toestemming voor geven. Verder is het mogelijk om aan te bieden om met de hond te gaan wandelen. Daar heb je toch tijd genoeg voor in de zomervakantie en het is een leuke manier om geld te verdienen. Zijn er jonge buurkindjes? Laat als je al een wat ouder kind bent aan de ouders weten dat je graag wilt oppassen. Of ze meeneemt naar de speeltuin in de buurt, zodat de ouders meer tijd voor zichzelf hebben. Uiteraard tegen betaling.