TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door stembureau te bemannen

Geld verdienen door stembureau te bemannen

Op 21 maart 2018 worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dat betekent dat de inwoners van iedere gemeente de mogelijkheid hebben om hun stem uit te brengen op hun favoriete partij. Daarvoor zijn er stembureaus beschikbaar. Deze stembureaus in iedere gemeente moeten worden bemand en daar ligt een leuke kans om geld te verdienen. Zo is de gemeente Eindhoven op zoek naar mensen die de stembureaus willen bemannen. Er zijn in deze gemeente zeven personen per stembureau nodig en deze personen kunnen daarmee geld verdienen. Naast dat er gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven worden gehouden, is er ook nog een referendum in deze gemeente. Vandaar dat er wat meer mensen nodig zijn per stembureau.

 Een lid van het stembureau krijgt net als de voorzitter en plaatsvervangend voorzitter in Eindhoven een vergoeding. De voorzitter kan het meeste geld verdienen en ontvangt 210 euro en een VVV-bon met een waarde van 25 euro. De plaatsvervangend voorzitter ontvangt een bedrag van 195 euro en als lid van het stembureau wordt er een vergoeding verkregen van 180 euro. Iedereen kan zich aanmelden, maar er moet nog wel eerst een digitale cursus gevolgd worden die met succes moet worden afgerond. Eindhoven is slechts een van de vele gemeenten in Nederland en iedereen kan in de eigen gemeente navragen wat de mogelijkheden zijn om het stembureau te bemannen. De werkzaamheden zijn maar voor één dag, maar er kan op een leuke manier geld worden verdiend. Bovendien kan op deze manier een steentje worden bijgedragen aan de democratie in de eigen gemeente.