TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Hoe geld verdienen met TikTok

Hoe geld verdienen met TikTok

TikTok is inmiddels uitgegroeid tot een groot videoplatform en dat biedt kansen om geld te verdienen. Het is net als met andere platforms waar je video’s op zet in de eerste plaats van belang volgers te krijgen. TikTok leent zich uitstekend om vooral korte filmpjes te presenteren. Video’s met dansjes, playbackers en zangers zijn enorm populair op dit social mediakanaal. Hoewel dat natuurlijk niet automatisch voor alle filmpjes opgaat. Er moet wel een interessant aspect aan verbonden zijn of met humor gepaard gaan.

Geld verdienen

Geld verdienen met TikTok is op dit moment op meerdere manieren mogelijk. Zo heb je de optie om je eigen merchandise te verkopen of je eigen kleding aan de man te brengen. In aanvulling daarop zijn er ook nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld de optie om via Teespring verkopen te realiseren. Dat is een tool om nog gemakkelijker geld te verdienen met filmpjes op TikTok. Het voordeel is namelijk dat de tool voorziet in de mogelijkheid om een rechtstreekse videolink te gebruiken. De kijker kan dan op de link klikken en het item meteen online bestellen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat bedrijven contact met je opnemen om zogenoemde sponsored content te maken. Dan maak je een filmpje met een product en daar krijg je dan voor betaald. 

Meer geld verdienen op TikTok

Het is belangrijk om jezelf populair te maken op TikTok. Dat kan alleen als je vaak filmpjes vertoont. Het is dan ook aan te raden om iedere dag een video of zelfs meerdere video’s op te nemen en te plaatsen. Laat veel van jezelf zien en probeer ook de interactie aan te gaan. Connect natuurlijk met elkaar en zorg dat je reageert onder video’s die populair zijn. De hoeveelheid content die je levert heeft echt invloed op de hoeveelheid geld die er te verdienen valt. Consistentie is het sleutelwoord, want daarmee geef je de kijkers de wetenschap dat er de volgende dag weer een video klaarstaat. 

Meer opties om geld te verdienen

Naast je eigen producten verkopen en in opdracht van bedrijven producten te promoten, zijn er nog een aantal opties. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om in te zetten op affiliate marketing. Dat is natuurlijk erg handig als je geen eigen producten hebt of merchandise bezit. Bij deze vorm van affiliate marketing is het de bedoeling dat je producten van anderen promoot. Daar krijg jij dan commissie voor als er sprake is van een geslaagde verkoop. Dat is nog even anders dan sponsored content, waarbij het bedrijf contact met je opneemt om een product te promoten. Het een hoeft het ander overigens niet in de weg te staan. Alle soorten manieren om geld te verdienen op TikTok zijn natuurlijk met elkaar te combineren. Zo is het ook mogelijk om met een livestream centjes op te strijken. Dan krijgen volgers de mogelijkheid om coins te doneren. De donatie is dan zeg maar een soort van bedankje voor het maken en het laten zien van het filmpje. Ben je groot geworden met je account op TikTok? Dan valt er nog geld te verdienen aan de verkoop van je account.


Geld verdienen als TikTok gebruiker

Geld verdienen als TikTok gebruiker

TikTok is een populair platform en zoals het gaat bij een toenemende populariteit zijn er steeds meer manieren om geld te verdienen. Bijvoorbeeld door gebruikers van TikTok te betalen bij het plaatsen van een link naar een webwinkel. De gebruiker van TikTok verdient bij de aankoop van een product die via de betreffende link is gerealiseerd dan geld. Het op deze manier geld verdienen is op zichzelf niet nieuw. Het betreft hier namelijk een vorm van affiliate marketing. 

Het is van TikTok in elk geval de bedoeling om actief in te zetten op de mogelijkheden die in de wereld van e-commerce beschikbaar zijn. Bovendien is er op deze manier een concurrentiestrijd aan te gaan met Facebook. In dat kader is er bedacht om gebruikers van TikTok links op te laten nemen naar webwinkels. Het gaat hier dan om de zogenoemde affiliate links. Een klein deel van de omzet komt na een succesvolle aankoop dan in de zakken van de gebruiker van TikTok terecht. Uiteraard is het handig als je veel volgers en fans op het platform hebt, want dan is de kans op geld verdienen natuurlijk wel een stukje groter. Overigens is het al mogelijk om op de profielpagina op het platform een link op te nemen.

TikTok heeft niet alleen oog voor gebruikers die geld willen verdienen met affiliate links in video’s, maar ook voor andere zaken. Bijvoorbeeld met de optie om live shopping te introduceren. Dat is een nieuwe functie, waarbij er sprake is van een soort van teleshopping, maar dan in een digitale versie. Het concept van teleshopping is natuurlijk enorm bekend en iedereen kent wel de waanzinnige aanbiedingen op televisie. Daarbij worden producten aangeprezen alsof je het echt nodig hebt in het leven en er niet zonder kunt. Deze vorm van geld verdienen is natuurlijk ook toe te passen in een digitale versie. Althans, zo denkt TikTok erover en met live shopping wordt daarmee de eerste stap gezet. Het gaat dan om een digitale versie van teleshopping in de app tijdens livestreams. 

Momenteel is TikTok vooral gericht op het verdienen van geld door middel van advertenties. Het is voor de gebruikers van het platform natuurlijk ideaal dat er meerdere manieren komen om zelf geld te verdienen. Dan is er voor alle partijen een win-winsituatie van toepassing. Het is ook de bedoeling dat er straks door bedrijven advertenties zijn in te kopen op het platform. Dat is vergelijkbaar met de manier waarop het bij Google en Facebook mogelijk is om advertenties in te kopen. Overigens is Facebook ook een platform waarop al de gelegenheid is om via speciale winkelsecties producten te verkopen. Bijvoorbeeld in de apps van Instagram, maar ook via WhatsApp en natuurlijk via Facebook zelf. In elk geval komen er steeds eer manieren om als gebruiker van TikTok geld te verdienen. Het is een populaire app en in 2020 is het zelfs de meest gedownloade applicatie. Onder de jongeren in Nederland is er sprake van meer gebruik van TikTok dan van Facebook. Over de hele wereld is de app al ruim twee miljard keer geïnstalleerd.