TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Hoe geld verdienen met TikTok

Hoe geld verdienen met TikTok

TikTok is inmiddels uitgegroeid tot een groot videoplatform en dat biedt kansen om geld te verdienen. Het is net als met andere platforms waar je video’s op zet in de eerste plaats van belang volgers te krijgen. TikTok leent zich uitstekend om vooral korte filmpjes te presenteren. Video’s met dansjes, playbackers en zangers zijn enorm populair op dit social mediakanaal. Hoewel dat natuurlijk niet automatisch voor alle filmpjes opgaat. Er moet wel een interessant aspect aan verbonden zijn of met humor gepaard gaan.

Geld verdienen

Geld verdienen met TikTok is op dit moment op meerdere manieren mogelijk. Zo heb je de optie om je eigen merchandise te verkopen of je eigen kleding aan de man te brengen. In aanvulling daarop zijn er ook nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld de optie om via Teespring verkopen te realiseren. Dat is een tool om nog gemakkelijker geld te verdienen met filmpjes op TikTok. Het voordeel is namelijk dat de tool voorziet in de mogelijkheid om een rechtstreekse videolink te gebruiken. De kijker kan dan op de link klikken en het item meteen online bestellen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat bedrijven contact met je opnemen om zogenoemde sponsored content te maken. Dan maak je een filmpje met een product en daar krijg je dan voor betaald. 

Meer geld verdienen op TikTok

Het is belangrijk om jezelf populair te maken op TikTok. Dat kan alleen als je vaak filmpjes vertoont. Het is dan ook aan te raden om iedere dag een video of zelfs meerdere video’s op te nemen en te plaatsen. Laat veel van jezelf zien en probeer ook de interactie aan te gaan. Connect natuurlijk met elkaar en zorg dat je reageert onder video’s die populair zijn. De hoeveelheid content die je levert heeft echt invloed op de hoeveelheid geld die er te verdienen valt. Consistentie is het sleutelwoord, want daarmee geef je de kijkers de wetenschap dat er de volgende dag weer een video klaarstaat. 

Meer opties om geld te verdienen

Naast je eigen producten verkopen en in opdracht van bedrijven producten te promoten, zijn er nog een aantal opties. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om in te zetten op affiliate marketing. Dat is natuurlijk erg handig als je geen eigen producten hebt of merchandise bezit. Bij deze vorm van affiliate marketing is het de bedoeling dat je producten van anderen promoot. Daar krijg jij dan commissie voor als er sprake is van een geslaagde verkoop. Dat is nog even anders dan sponsored content, waarbij het bedrijf contact met je opneemt om een product te promoten. Het een hoeft het ander overigens niet in de weg te staan. Alle soorten manieren om geld te verdienen op TikTok zijn natuurlijk met elkaar te combineren. Zo is het ook mogelijk om met een livestream centjes op te strijken. Dan krijgen volgers de mogelijkheid om coins te doneren. De donatie is dan zeg maar een soort van bedankje voor het maken en het laten zien van het filmpje. Ben je groot geworden met je account op TikTok? Dan valt er nog geld te verdienen aan de verkoop van je account.