TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

leuke manieren om met creativiteit geld te verdienen

leuke manieren om met creativiteit geld te verdienen

Het duurt nog een lange tijd voordat het leven weer normaal is en iedereen de deur uit kan. Tot die tijd moet iedereen er maar het beste van maken en is de tijd thuis op leuke manieren in te vullen. Bijvoorbeeld met manieren om geld te verdienen en dan in het bijzonder leuke manieren om in extra inkomen te voorzien. 

Het is in deze tijd bijvoorbeeld ideaal om op een creatieve manier bezig te zijn. Die creativiteit levert in potentie geld op als je de mogelijkheden benut. Bijvoorbeeld door producten die je zelf maakt aan te bieden op Etsy. Dat is een hele populaire app om je eigen gemaakte artikelen in de verkoop te zetten. Mag je bijvoorbeeld graag breien, haken of borduren? Ga aan de slag en zet je zelfgemaakte spulletjes te koop. Dat is ook mogelijk als je van schilderen houdt, sieraden maakt of misschien wel kleine meubeltjes opknapt om daarna aan te bieden. Het is via Etsy mogelijk om zelf je eigen webshop op te bouwen en te beheren om ook na deze tijd er verder mee te gaan. 

Ben je wat minder creatief in het maken van producten dan biedt Fiverr voor jou misschien wel uitkomst. Bijvoorbeeld als je goed bent in grafisch design of in het editen van een podcast of video. Er is veel vraag naar online diensten op Fiverr en het is een leuke manier om geld bij te verdienen vanuit je huis. Als je de skills hebt op een van de terreinen waar veel vraag naar is, zet die dan in om je inkomen uit te breiden.

 

De tijd die je thuis doorbrengt, is nu ook ideaal om je kledingkast eens goed onder handen te nemen. De winterkleding kan plaatsmaken voor de zomerkleding. Bovendien is het mogelijk om de winterkleding die je niet meer draagt te verkopen. Dat is natuurlijk ook een optie als je bepaalde zomerkleding niet meer draagt. Ruim meteen ook de kasten van je eventuele partner en kinderen op en doe de overbodige kleding in de verkoop. 

Er zijn nog meer leuke manieren om op creatieve wijze geld te verdienen nu je meer thuiszit. Bijvoorbeeld door je als oppas aan te bieden voor mensen die werken of door als hondenuitlaat te fungeren. Er zijn natuurlijk al veel initiatieven, waarin dit werk gratis wordt aangeboden, maar dat hoeft je niet tegen te houden om een kleine vergoeding te vragen. 

Verder zijn er online nog allerlei opties om eindelijk eens de switch te maken en jezelf in de picture te zetten. Begin maar eens met TikTok en bedenk een creatieve manier om populair te worden. Of kijk waar er kansen liggen op het gebied van het maken van een podcast, want de populariteit daarvan neemt in rap tempo toe. Heb je een mooie stem dan is het ook interessant om verhalenverteller te worden. Misschien brengen alle deze ideeën jezelf wel op een idee om op een creatieve manier geld te verdienen in deze tijd.


Leuke manieren om simpel geld te verdienen

Leuke manieren om simpel geld te verdienen

Er zijn methoden om veel geld te verdienen en er zijn leuke manieren om simpel geld te verdienen. Bijvoorbeeld als extra zakcentje of als kleine bijverdienste naast het gewone inkomen. Om veel geld te verdienen, is het nodig je volledig in te zetten en is het als regulier inkomen in te zien. Deze methode blijft nu even buiten beschouwing. Het gaat hier om geld verdienen op leuke en simpele manieren.

Eigen kleding verkopen

Het verkopen van eigen kleding is heel gemakkelijk en levert een leuk centje op. In plaats van naar een kledingbeurs te gaan, zet je de items gewoon online. Struin ook even de kasten van je partner en kinderen na om te zien of er nog kleding weg kan. Er zijn meerdere online platforms beschikbaar om eigen kleding te verkopen.

Vul vragenlijsten in

Een andere simpele manier van geld verdienen die ook nog leuk is, betreft het invullen van vragenlijsten. Meld je aan bij allerlei panels om zo beetje bij beetje een extra zakcentje bij te verdienen. Het kost je alleen een beetje tijd, maar die je dient er ook nog een nuttig doel mee. Je krijgt voor je deelname aan vragenlijsten steeds een vergoeding. Ga je op alle uitnodigingen in dan verdien je natuurlijk meer.

Zet je boeken te koop

Heb je een boek uit en ben je niet iemand van de boekenkasten? Zet je boek dan weer te koop. Of als je een hele volle boekenkast hebt, is het misschien tijd om deze eens op te ruimen. Kijk elke je boeken je echt wilt houden en zet de rest gewoon te koop. Dat is nog eens een leuke manier om simpel geld te verdienen. 

Verkoop alle overbodige spullen

Wat voor eigen kleding en boeken opgaat, geldt natuurlijk ook voor alle andere overbodige spullen in huis. Houd een grote opruiming en ploeg ook de zolder door of daar nog dingen van waarde staan. Maak er foto’s van met een aantrekkelijke beschrijving en plaats alles op Marktplaats. Zit er een waardevol item tussen? Het is ook mogelijk om bezoekers van Marktplaats te laten bieden.

Kom in actie

Er zijn allerlei leuke manieren om geld te verdienen door in actie te komen. Bijvoorbeeld door maaltijden vanuit eigen huis te verkopen. Je moet toch iedere dag eten en je kookt dan gewoon wat meer. Belangstellenden komen dan de maaltijd bij je huis afhalen. Er zijn verschillende initiatieven op dit gebied beschikbaar. Een andere manier van geld verdienen door in actie te komen, is met het geven van bijles.

In de zomervakantie is er vraag naar bijlesdocenten om kinderen bij te spijkeren die op niveau wat zijn achtergebleven. De bijles zorgt ervoor dat de kinderen na de zomervakantie weer op niveau zijn. Overigens is bijles natuurlijk het hele jaar door te geven. Je hoeft er niet eens de deur voor uit, want bijlessen zijn online te geven. Heb je ambities om bekend te worden? Start dan met een eigen kanaal op YouTube of maak gebruik van TikTok om in de spotlights te komen. Deze manier vraagt wel veel geduld en is minder simpel dan je denkt.