TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Ged van autorijles terugverdienen met EHBO cursus

Ged van autorijles terugverdienen met EHBO cursus

In de gemeente Druten krijgen jongeren die autorijlessen volgen de kans om een deel van het lesgeld terug te verdienen. De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren op de hoogte zijn van het verrichten van levensreddende handelingen. Deze kennis kan verkregen worden door een EHBO-cursus te volgen. Er zijn vier EHBO-verenigingen in de gemeente Druten die deze EHBO-lessen verzorgen. Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan het reanimeren van een slachtoffer, maar ook hoe een AED gebruikt moet worden. Daarnaast wordt geleerd wat een stabiele zijligging is en wanneer deze moet worden toegepast. Ook wordt verder ingegaan op het contact dat met 112 gelegd kan worden. Jongeren die autorijles volgen en besluiten om op het aanbod van de gemeente in te gaan, kunnen geld verdienen.

Deze groep krijgt namelijk 60 euro per persoon terug voor de rijlessen. De jongere mag niet ouder zijn dan 20 jaar en moet dit jaar een eerste rijles hebben gehad of volgend jaar de eerste rijles krijgen. De inschrijving voor een EHBO-cursus geeft recht op de mogelijkheid om geld te verdienen. Het is echter ook verplicht om een EHBO-lesavond bij te wonen. Er is een tekort aan jongeren bij de EHBO-verenigingen in Druten. De gemeente is op het idee gekomen om jongeren te stimuleren door hen 60 euro terug te laten krijgen van rijlessen. Dat is natuurlijk een ludiek idee en er zullen ongetwijfeld meerdere jongeren zijn die de keuze maken en zich aanmelden voor het volgen van een EHBO-cursus in de gemeente Druten.