TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Leuke baan verdient voorkeur boven geld verdienen

Leuke baan verdient voorkeur boven geld verdienen

Er is eerder dit jaar een onderzoek geweest dat door Young Capital is uitgevoerd in samenwerking met Universiteit Utrecht onder jongeren in verschillende Europese landen. Daaruit is gebleken dat jongeren de voorkeur geven aan een leuke baan boven geld verdienen. Maar liefst 70 procent van de deelnemers gaf aan liever plezier te beleven met een baan die minder goed betaald dan een saaie baan te hebben en veel meer geld verdienen. Het zijn vooral de jongeren in Nederland, Frankrijk en Spanje die meer plezier willen beleven dan geld willen verdienen. De jongeren in Groot-Brittannië wijken daarvan af en dat geldt ook voor de jongeren in Duitsland. De Spaanse en Nederlandse jongeren willen of fulltime werken of een parttime baan hebben en tussen de 25 uur en 35 uur werken.

Overigens is het opvallend dat jongeren in België en in Groot-Brittannië het liefst helemaal niet aan het werk gaan. Er hebben 3.700 jongeren meegedaan aan het onderzoek in de leeftijdsgroep tussen 17 jaar en 36 jaar die uit acht landen in Europa afkomstig zijn. Het is overigens ook opvallend dat de oudere jongeren de voorkeur geven aan een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. De Nederlanders zien van de deelnemers het vaakst het liefst een vast contract verschijnen. Financiële zekerheid wordt in dat opzicht belangrijk gevonden net als de mogelijkheid om dan eerder in aanmerking te komen voor het kopen van een huis. Verder is het opvallend dat Nederlanders een vaste overeenkomst ook als een blijk van waardering zien van de werkgever.