TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door een ziekenhuisbed in huis te nemen

Geld verdienen door een ziekenhuisbed in huis te nemen

In de plaats Essex is het mogelijk om geld te verdienen door een ziekenhuisbed in huis te nemen. Het bed blijft niet leeg, want het is de bedoeling dat er een patiënt in komt te liggen. Het gaat hier om een alternatieve zorgvorm die geschikt wordt geacht voor patiënten die van een operatie moeten herstellen en anders in het ziekenhuis een bed in beslag nemen. De nationale gezondheidsraad is in Essex op zoek naar mensen die een bed voor een patiënt in huis beschikbaar willen stellen. In het ziekenhuis komt het namelijk nogal eens voor dat er bijvoorbeeld in de winter patiënten op de gang in een bed verblijven. De drukte is er enorm en het is een toenemend probleem in verband met de bevolking die aan het vergrijzen is.

CareHomes is de initiatiefnemer van het project en kan gezien worden als een soort van start-up, waarbij er een constructie wordt opgezet dat gelijkenis vertoont met Airbnb, maar dan zonder het vakantiegevoel dat daarmee gepaard gaat. De gemeente en de gezondheidsdienst betalen voor het ziekenhuisbed met patiënt in huis 100 honderd pond per nacht. De verhuurder krijgt hiervan de helft en het overige geld wordt besteed aan de kosten van drie dagelijkse maaltijden en aan een vergoeding voor de initiatiefnemer. Er worden wel enkele eisen gesteld aan de bewoners van het huis waar de patiënt in bed komt te liggen. De bewoners mogen bijvoorbeeld geen strafblad hebben. Het is een interessante manier van geld verdienen en de toekomst wijst uit of het een succes wordt of niet.