TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen aan C02 als grondstof

Geld verdienen aan C02 als grondstof

C02 als broeikasgas nuttig benutten als grondstof en er geld mee verdienen. Dat is een uitstekende optie en behoort vandaag de dag tot de mogelijkheden. In plaats van het als nutteloos afval te beschouwen, kan er tegenwoordig mee gebouwd worden. Of C02 kan als brandstof dienen of ingezet worden om asbest mee af te breken. Er zijn momenteel meerdere onderzoekers en bedrijven die zich bezighouden met C02 en de mogelijkheden die er worden geboden om er geld mee te verdienen. Zo is er een bedrijf dat uit C02, zand en reststoffen uit de staalsector gebruikt om bouwstenen te ontwikkelen. Bouwbedrijf RuwBouw Groep is daar verantwoordelijk voor. In Kloosterhaar in de provincie Overijssel worden nu dan ook echt de eerste bouwstenen gemaakt waarvoor C02 is gebruikt.

De stenen worden gevuld met C02 en door de verbinding die er ontstaat met de staalslak in het zand, is het gas binnen een paar opgenomen. De bouwstenen worden op dit moment toegepast om als tussenwanden te dienen voor een complet met appartementen in Amsterdam. Het is nu nog wachten op een licentie om ook een dragende constructie te kunnen bouwen met de stenen. Overigens wordt C02 ook gebruikt om er brandstof van te maken. Dat kan door een reactie te laten plaatsvinden met waterstofgas dat weer voort kan komen door elektrolyse van water en waarbij ook stroom wordt gebruikt. Dat is ideaal voor de tijden dat er veel windenergie of veel zonne-energie geproduceerd wordt. Deze energie wordt benut om in brandstof om te zetten door van C02 gebruik te maken. Zo zijn er meerdere manieren om geld te verdienen.