TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als vertaler voor Netflix

Geld verdienen als vertaler voor Netflix

Er is al eens eerder aandacht aan besteed dat het mogelijk is om met het vertalen voor Netflix geld te verdienen. De vraag naar uitstekende vertalers is nog altijd onverminderd groot. Het gaat hierbij het leveren van ondertitelingen voor de verschillende series, documentaires en ander aanbod. Degene die denken geschikt te zijn voor het vertalen van series vanuit een bepaalde taal naar het Nederlands kan zich via het vertaalprogramma Hermes aanmelden. Uit The Netflix Tech Blog kan afgeleid worden dat er over de hele wereld maar een beperkt aantal echt goede Nederlandse vertalers beschikbaar zijn. Dat aantal wordt namelijk geschat op maximaal 150. Het is overigens niet zomaar gezegd dat iedereen aan de slag kan, want er moet eerst een test worden afgelegd.

De aanmelding hiervoor verloopt via Hermes. Dan dient er eerst een vragenlijst ingevuld te worden, zodat er een beeld van de persoon wordt verkregen. Ook kan hier worden ingevuld waar de voorkeur naar uitgaat om te vertalen, zoals documentaires of komedies. Daarna is het nodig om een online examen te doen. Het examen wordt gehouden om de taalkennis te testen. Er zijn in totaal vijf onderdelen beschikbaar die elk een andere tijdsduur hebben. De verdiensten zijn overigens uitstekend te noemen. Wie vanuit het Engels naar het Nederlands vertaalt, kan rekening houden met een vergoeding van 11,50 dollar per minuut. Er zijn overigens vertalingen die nog beter verdienen, zoals vanuit het Japans naar de Franse taal. Het is voor tweetalige mensen wellicht een interessante optie om via Netflix geld te verdienen.