TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met keuze juiste studie

Geld verdienen met keuze juiste studie

De juiste studie kiezen met als doel een bepaald beroep uit te oefenen, kan zeker bijdragen aan het verdienen van meer geld. Er zijn namelijk studies, waarmee meer geld kan worden verdiend dan als er een andere studie wordt gevolgd. Bij de keuze voor een hbo-opleiding is het met het oog op geld verdienen bijvoorbeeld aan te raden om een technische studie te volgen. De startsalarissen is voor deze groep het hoogste en voor degene die een studie volgt om in de culturele of creatieve sector aan het werk te gaan, is het laagst. Er wordt door de goedverdienende opgeleide studenten vooral aan vliegtuigen, boten of auto’s gesleuteld nadat de opleiding voertuigtechniek is gevolgd. Het startsalaris voor deze afgestudeerde griep ligt op een niveau van 2.490 euro op maandbasis.

Een muziekdocent krijgt te maken met een startsalaris dat toch al snel 1.000 euro lager ligt om mee te beginnen. De muziekdocent verdient als starter op de arbeidsmarkt het minst van alle studenten die aan het hbo zijn afgestudeerd. Het is overigens natuurlijk eerst de bedoeling om na het afstuderen een baan te vinden voordat er gesproken kan worden over geld verdienen. In bepaalde beroepsgroepen is dat gemakkelijker dan in andere beroepsgroepen. In de theaterbranche zijn er zeker wel mogelijkheden, maar dan komt het niet aan op het verdienen van veel geld. Het gaat hier namelijk om lage salarissen. Hbo-rechten lijkt niet echt een studie te zijn, waarna de banen voor het oprapen liggen. Reden waarom veel van deze studenten doorgaan naar de universiteit.