TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als ethische hacker

Geld verdienen als ethische hacker

Er is voor ethische hackers een mogelijkheid om geld te verdienen. Google gaat deze personen namelijk belonen met geld op het moment dat er in de applicaties van Android een veiligheidslek wordt gevonden. Overigens betreft het hier niet alleen om het opsporen van lekken in de applicaties van Android van eigen herkomst, maar ook de applicaties van andere bedrijven. Er wordt samengewerkt met HackerONe. Dat is een Nederlandse startup. Er kan een bedrag van 1.000 dollar worden verdiend op het moment dat er bugs gevonden worden in de applicaties van verschillende bedrijven. Het gaat dan onder meer om het vinden van bugs in de applicaties van Tinder, Alibaba, Snapchat en Dropbox.

Het is de bedoeling van Google om het programma Pay Security Reward uit te breiden. Door de uitbreiding van het programma wordt het ook mogelijk gemaakt om kwetsbaarheiden in applicaties van andere makers en uitgevers te vinden. Die leveren voor de ethische hacker dan eveneens een beloning op. Het verstrekken van een beloning wordt natuurlijk gedaan om de hackers aan te sporen op zoek te gaan naar bugs en veiligheidslekken. Het hele programma heeft als doel om applicaties van Android in elk geval veiliger te maken. Overigens is het fenomeen van het uitdelen van beloningen niet nieuwe. Het is al mogelijk om geld te verdienen als er lekken in de apps van Google worden gevonden. Hiermee kan zelfs nog meer geld worden verdiend. Hoe hoog de beloning is die wordt toegekend, is echter afhankelijk van de ernst van het lek.