TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen aan veranderende wetgeving

Geld verdienen aan veranderende wetgeving

Geld verdienen aan wetgeving die mogelijk veranderd, heeft te maken met het speculeren op de beurs. Er zijn een aantal voorbeelden die kortgeleden hebben plaatsgevonden en waaruit blijkt dat er inderdaad sprake is van een mogelijkheid om geld te verdienen als het gaat om strengere wetgeving. Zo heeft FDA in Amerika onlangs aangekondigd dat er in de toekomst wellicht een lager percentage nicotine in de sigaret wordt toegestaan. Deze aankondiging heeft een directe invloed gehad op de ontwikkeling van de koers van tabaksproducenten. De reactie van beleggers was namelijk dat de aandelen gedumpt werden en dat zorgde voor een behoorlijke koersval. Minder nicotine in sigaretten betekent namelijk mogelijk dat er minder personen verslaafd raken aan het roken en dat er dus in het algemeen minder wordt gerookt.

Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat een mogelijke andere wetgeving aanleiding biedt om geld te verdienen, heeft zich voorgedaan in Groot-Brittannië. Daar wordt veel gegokt en gewed op allerlei sporten. De koersen van grote gokbedrijven kwamen echter onder druk te staan in verband met aankondigingen dat er een strenger toezicht zou plaatsvinden. Hierbij gaat het dan vooral om het toezicht op gokterminals die in winkels staan opgesteld. Er kan natuurlijk ook geld worden verdiend als er wetgeving komt die voor bedrijven juist positief is. Dan volgt er een stijging van de koers en kan daar geld aan worden verdiend. Het is daarom interessant om ook de aankondigingen op het gebied van mogelijke veranderingen in wetten en regels in de gaten te houden om wat extra geld te verdienen.