TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen via Patreon

Geld verdienen via Patreon

Dat het mogelijk is om geld te verdienen met vlogs en filmpjes op YouTube weet iedereen inmiddels wel. Er zijn echter ook andere mogelijkheid om met filmpjes en tutorials online geld te vullen. Dat kan bijvoorbeeld via het crowdfundingsplatform Patreon. Via dit platform kunnen mensen een abonnement afsluiten op een maker. Er wordt iedere maand dan een klein bedrag overgemaakt om de maker van de filmpjes of tutorials te steunen. Er zijn allerlei soorten makers die filmpjes creëren over verschillende onderwerpen. Zo is er iemand die zelf games bouwt en het platform gebruikt om daarin financieel gesteund te worden. Het hangt uiteraard ook bij het platform Patreon af hoeveel volgers er zijn en hoeveel mensen bereid zijn om financiële steun te geven.

Een groot aantal van de mensen is uit de VS afkomstig, maar ook mensen uit Canada en Verenigd Koninkrijk volgen het platform massaal. Er zijn ook een aantal bijzondere concepten op Patreon. Er is bijvoorbeeld een band met de naam Pentatronix dat video’s die achter de schermen zijn gemaakt op het platform. De verdiensten van deze band via het platform komen in de buurt van 20.000 dollar per maand. Er zijn ook grootverdieners die humoristische uitzendingen maken over de politiek. Capo Trap House verdient daarmee meer dan 60.000 dollar per maand. Zo zijn er nog tal van initiatieven die meer of minder geld opleveren. Ook mensen die uitlegfilmpjes maken, kunnen via deze weg geld verdienen. De verdiensten komen rechtstreeks uit vrijblijvende donaties en die kunnen uiteraard ieder moment stoppen, zodat het wel belangrijk is om steeds nieuwe filmpjes te maken.