TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met gameverkoop bij Twitch

Geld verdienen met gameverkoop bij Twitch

Er zijn streamers op Twich die geen partner zijn en onderdeel uitmaken van het affiliateprogramma, maar toch geld kunnen verdienen. Het is namelijk mogelijk via een kanaalpagina games te verkopen. Ook wordt de mogelijkheid geboden geld te verdienen met de verkoop van in-game voorwerpen. Streamers die onderdeel uit maken van het affiliateprogramma en een game spelen die verkocht wordt via Twitch kunnen daarmee geld verdienen. Bezoekers van het kanaal die volgen hoe er een game wordt gespeeld, krijgen een koopknop in beeld te zien. Indien deze bezoeker dan besluit om de game te kopen of een in-game voorwerp aan te schaffen, ontvangt de gamer daarvoor een vergoeding. Er wordt dan 5 procent van de koopprijs als commissie uitbetaald.

De optie is door Twitch gelanceerd om partners in de gelegenheid te stellen geld te verdienen, maar nu kunnen ook gamers die geen partner zijn van de optie gebruikmaken om wat winst te maken. In de toekomst worden de mogelijkheden om geld te verdienen nog verder uitgebreid. Het wordt dan onder meer mogelijk voor deelnemers aan het affiliateprogramma om bezoekers op hun kanaal een abonnement te laten afsluiten. Deze optie is op dit moment nog niet beschikbaar, maar er wordt door het platform al wel aan gewerkt. Het affiliateprogramma is in de maand april beschikbaar gekomen. Voorheen was het ook mogelijk om geld te verdienen, maar dan alleen via Cheering with Bits. De partners kregen dan de mogelijkheid om 1 cent te ontvangen voor iedere gebruikte Bit. De bezoekers konden Bits in de eigen valuta aanschaffen.