TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als blockchainexpert

Geld verdienen als blockchainexpert

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar geld verdienen als blockchainexpert is nu wel heel gemakkelijk. Zo gemakkelijk zelfs dat er door bedrijven rustig 250.000 dollar als jaarsalaris wordt geboden aan experts op het gebied van blockchain.. Het gaat hier om experts in de techniek op het gebied van veilig en eenvoudig zakendoen. Er is dan voor het online geld overmaken naar elkaar geen tussenkomst van een andere partij, zoals een bank of tussenpersoon meer nodig. Een bekend voorbeeld waarbij deze techniek al van toepassing is, betreft de bitcoin.

Er is nu veel vraag naar experts op het gebied van blockchain door banken, accountancykantoren en andere bedrijven die met deze technieken aan het experimenteren zijn. Blockchainexperts hebben de banen dan ook voor het uitzoeken. Dat is onder meer te merken aan het aanbod van vacatures op dit gebied. Alleen op LinkedIn is er al sprake van een verdrievoudiging van de vraag naar personen die ervaring hebben op het gebied van blockchain. Door de grote vraag en in verhouding beperkte aantal experts is er sprake van het opdrijven van salarissen.

De blockchainexperts kunnen gemakkelijk op jaarbasis 250.000 dollar verdienen of zelfs meer. In Nederland is er eveneens sprake van een toenemend aantal vacatures, waarin specifiek naar de kennis van blockchain wordt gevraagd. In het Verenigd Koninkrijk is de vraag naar blockchainexperts nog groter. In Nederland wonen veel experts op dit gebied, maar er zijn er ook genoeg te vinden in landen als Duitsland en Frankrijk. Of in India en in de Verenigde Staten.