TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met aanbrengen zonnepanelen

Geld verdienen met aanbrengen zonnepanelen

Eigenaren van zonnepanelen hebben een prima begin gemaakt als er gekeken wordt naar de eerste maanden van het jaar. Het blijkt namelijk dat de opbrengst van de zonnepanelen hoger is uitgevallen in het eerste kwartaal van 2017 dan de gemiddelde opbrengst voor deze periode. Geld verdienen met zonnepanelen is natuurlijk pas mogelijk nadat deze geïnstalleerd zijn en bovendien moet dan eerst nog de investering worden terugverdiend. Als er gekeken wordt naar de opbrengst van de eerste drie maanden van dit jaar dan is deze 10 euro hoger geweest dan het gemiddelde bedrag dat van toepassing is op het eerste kwartaal. Dit is berekend door Essent en dit energiebedrijf heeft daarvoor de gegevens van het KNMI gebruikt.

De maand maar is volgens het energiebedrijf een belangrijke maand geweest qua aantal zonuren. In de maand maart zijn er namelijk maar liefst 176 zonuren geteld. In de maand februari zijn er wat minder zonuren geweest. In die maand is het aantal uren dat de zon scheen en goed was voor de opbrengst van de energie via de zonnepanelen uitgekomen op 60 zonuren. Indien er naar het gemiddelde over meerdere jaren wordt gekeken dat in het eerste kwartaal de zon schijnt, gaat het om 280 zonuren. In het begin van 2017 zijn er 321 zonuren geweest. Het afgelopen jaar is het aantal zonuren overigens ook boven het gemiddelde uitgekomen met een totaal van 307 zonuren. Er zijn steeds meer particulieren en bedrijven die investeren in zonnepanelen om er uiteindelijk ook beter van te worden en er geld mee te verdienen doordat er minder kosten kwijt zijn aan de energierekening. Het kan dus lonend zijn.