TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met persoonlijke data

Geld verdienen met persoonlijke data

Geld verdienen met persoonlijke data is tegenwoordig al mogelijk via verschillende kanalen. Een startup op dit gebied is DIME dat staat voor Data Is Me. Dit platform introduceert in Nederland ethisch verantwoorde handel in data. Iedereen die van internetdiensten gebruikmaakt kan op deze manier inzicht en controle krijgen over persoonlijke data. Bovendien wordt men zich bewust van het online gedrag. Dat is echter niet het enige, want DIME biedt de gelegenheid om geld te verdienen.

De data worden verkocht voor een eerlijke prijs en de personen die meedoen, kunnen zelf aangeven welke data zij willen die er gedeeld kunnen worden. Zo is het platform als het ware een soort van marktplaats waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten met als doel eerlijke handel in data te creëren, waar de consument zelf invloed op uitoefent als het om de eigen persoonlijke data gaat.

Bij persoonlijke data gaat het om verschillende soorten informatie, zoals naam, adres, leeftijd, interesses en sociale gegevens. Deze data zijn veel geld waard voor bedrijven, maar tot op heden verdient de consument daar zelf niets aan. DIME brengt daarin verandering door de mogelijkheid te bieden geld te verdienen met persoonlijke data.

De consument heeft zelf invloed op het delen van data en kan zelf kiezen welke internetdiensten aan je profiel bij DIME gelinkt worden. Er moet dan uiteraard eerst een persoonlijk account aangemaakt worden. Dat kan via het registratiesysteem op de website Dataisme.com. Ook organisaties kunnen zich aanmelden, maar dan moet er een zakelijk account via het registratiesysteem gemaakt worden.