TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met autobatterij

Geld verdienen met autobatterij

Geld verdienen met de eigen autobatterij is mogelijk. Netbeheerder Tennet en Vandebron maken het mogelijk om met de autobatterij wat extra geld bij te verdienen. Het is namelijk zo dat in de toekomst op het elektriciteitsnet elke verbruiker een belangrijke rol speelt. De gebruiker van een autoaccu kan in dat kader als stroomhandelaar gezien worden. Het is zelfs zo dat degene die in een elektrische auto rijdt straks de mogelijkheid krijgt om de helft van de uitgaven aan het elektrisch rijden terug te verdienen. Vandebron treedt dan op als zogenoemde vermogensbeheerder van groene energie. Het vermogen is afkomstig van de elektrische autorijder die op gezette tijden de batterij van de auto ter beschikking stelt. Het ter beschikking stellen van de autoaccu heeft als doel om de markt te balanceren.

Tennet gaat als netbeheerder met het Amsterdamse energiebedrijf in de zomer een proef starten, waarbij energieoverdracht en digitalisering samenkomen. Het is niet omdat er in deze opzet een gat in de markt gezien wordt, want het is eerder een noodzaak. Er kan dan in de toekomst namelijk zekerheid omtrent de levering van energie geboden worden, waarbij dan ook nog de betaalbaarheid gegarandeerd wordt. Het weer heeft in de toekomst een nog grotere rol als het gaat om de elektriciteitsvoorziening. Zonnepanelen halen een optimaal rendement als het bijvoorbeeld in mei ineens een mooie dag is, waarop de zon fel schijnt. Het elektriciteitsnet moet een dergelijke piek verwerken. Voor het handhaven van de balans is het belangrijk dat schommelingen worden opgevangen, bijvoorbeeld doordat elektrische auto’s aan laadpalen gekoppeld worden.