TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met afbeeldingen

Geld verdienen met afbeeldingen

Dat geld verdienen mogelijk is door foto’s te maken en deze op Instagram te plaats, is bij veel mensen al duidelijk. Er zijn echter ook andere mogelijkheden om geld te verdienen met het maken van foto’s. Bijvoorbeeld door zogenoemde stockfoto’s te maken. Dit zijn afbeeldingen in de vorm van thematische foto’s en worden met licentie aan bedrijven verkocht. Bijvoorbeeld aan media en aan marketingbureaus. Er kan natuurlijk met een enkele foto worden begonnen om te kijken hoe het loopt, maar als dat aardig gaat, kunnen er uiteraard meer afbeeldingen worden aangeboden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat een bedrijf de afbeeldingen in de stockvoorraad met foto’s wil opnemen.

In dat geval kan iedereen die van de stockvoorraad gebruikmaakt toegang krijgen tot de foto en deze al dan niet gebruiken. Bij het gebruik van een foto wordt er een vergoeding toegekend. De hoogte van de vergoeding is uiteraard van meerdere factoren afhankelijk. Er wordt pas geld verdiend op het moment dat een foto daadwerkelijk is verkocht. Wie er serieus werk van wil maken, kan zich het beste richten op de zakelijke markt, lifestyle, medische onderwerpen en onderwijs. Het is vaak belangrijk om afbeeldingen van het gewone leven te maken, want dat spreekt mensen aan. Nostalgische beelden lijken dit jaar helemaal in te zijn net als foto’s die gemaakt worden rondom het thema virtual reality en cybersecurity. Als er personen gefotografeerd worden, hoeven dat niet altijd modellen te zijn. Ook van doorsnee mensen of vrienden en familie uit de eigen omgeving kunnen foto’s worden gemaakt om geld mee te verdienen.