TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door Lelystad te promoten

Geld verdienen door Lelystad te promoten

In Amsterdam is het lastig om nog een betaalbaar huis te vinden, maar in Lelystad zijn er mogelijkheden genoeg. Het enige nadeel is dat de voorkeur toch uitgaat naar Amsterdam en dat mensen minder snel geneigd zijn om in Lelystad te gaan wonen. Daar wordt wat aangedaan, want de gemeente komt met een speciale campagne, waarbij geld verdienen mogelijk wordt door Lelystad te promoten. Er is een budget van 150.000 euro vrijgemaakt om Lelystad te promoten als een aantrekkelijke locatie. De stad heeft ook wel wat te bieden, zoals de Bataviawerf en het museum Nieuw Land Erfgoedcentrum. Ook de betaalbaarheid van woningen en de centrale ligging zijn aantrekkelijke aspecten.

De manier van geld verdienen voor inwoners van Lelystad heeft betrekking op een gastvrij budget dat hiervoor beschikbaar wordt gesteld. Inwoners kunnen daar aanspraak op maken op het moment dat zij Amsterdammers met Lelystad laten kennismaken. Er worden bovendien speciale ambassadeurs aangesteld die de taak krijgen om mensen van buiten de stad een rondleiding te geven in Lelystad. Het is de bedoeling dat de campagne nieuwe inwoners oplevert, waarbij de gemeente hoopt op aantallen die tussen drieduizend en vierduizend zijn gelegen. Overigens is het niet zo dat Lelystad zich uitsluitend richt op Amsterdammers, want inwoners van andere delen uit het land zijn natuurlijk net zo welkom. Dat de actie zich in eerste instantie lijkt te richten op Amsterdammers komt uiteraard doordat in Amsterdam de huizenprijzen de pan uitrijzen en in Lelystad het wonen nog als betaalbaar kan worden beschouwd. Voor jonge gezinnen is het heel aantrekkelijk als er naar de woonruimte in Lelystad wordt gekeken in combinatie met de goede verbindingen met de hoofdstad.