TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met account op Instagram

Geld verdienen met account op Instagram

Geld verdienen met een Instagram account is niet alleen voor de grote bekenden weggelegd, maar in principe voor iedereen die er de nodige aandacht, energie en tijd insteekt. Dat blijkt maar weer eens uit het verhaal van twee zestienjarige jongens die in de pauzes op school besloten de tijd nuttig te besteden met Instagram accounts. Dat leverde al snel een groot aantal volgers op. Om geld te verdienen, is het ook nodig om over een groot aantal volgers en likes te beschikken, want dat maakt het juist voor adverteerders interessant om er geld in te steken.

De twee zestienjarige jongens hebben inmiddels met toestemming van de rechter een BV opgericht en hebben accounts op Instagram met achthonderdduizend volgers. Er wordt onder meer geld verdiend met het verkopen van goedlopende accounts. Aan de andere kant wordt er ook geïnvesteerd met de aankoop van andere accounts. Instagram is onder jongeren enorm populair en het bereik voor adverteerders kan dan ook groot zijn.

Er wordt voor volgers en voor de activiteit betaald. Likes zijn daarbij belangrijk, want als er weinig likes worden gegeven met een groot aantal volgers is dat weer niet interessant. Er kunnen bovendien veel nepvolgers zijn en dan is het account weinig waard. De achthonderdduizend volgers die de jongens hebben, zijn al goed geweest voor ongeveer 57 miljoen likes. Overigens wordt er door de jongens een paar uur per dag tijd aan besteed, maar dat is ook wel eens minder. Het is wel belangrijk om er tijd en aandacht in te blijven steken om volgers te houden en like te creëren.