TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen tijdens overstapmaand

Geld verdienen tijdens overstapmaand

De maand december is een maand, waarin met de vele feestdagen veel geld wordt uitgegeven, maar ook een periode, waarin er weer geld kan worden verdiend door voor volgend jaar alvast een besparing te regelgen. Het is zo ongeveer traditie geworden dat consumenten aan het einde van het jaar de rekening eens opmaken en kijken of bijvoorbeeld verzekeringen goedkoper kunnen worden afgesloten. Daarbij wordt vooral gekeken naar de zorgverzekering, waarop geld kan worden bespaard. Er zijn echter nog talloze andere opties die ook belangrijk zijn om rekening mee te houden, want er kan zomaar eens geld mee worden verdiend.

Het vergelijken van zorgverzekeringen en overstappen naar een goedkopere zorgverzekeraar kan wel tot 200 euro per jaar voordeel opleveren. Extra voordeel wordt geboden als er voor een vrijwillig eigen risico wordt gekozen.

Het overstappen naar een andere energieleverancier kan zelfs een nog grotere besparing opleveren tot wel 400 euro op jaarbasis. De temperatuur is voor de maand december gemiddeld nog vrij hoog, zodat er wat dat betreft dit jaar al extra bespaard kan worden op de uitgaven van energie. De temperatuur van de kachel hoeft namelijk niet zo hoog te worden gezet.

Er zijn weinig consumenten die er ook eens aan denken om over te stappen naar een andere bank, maar toch kan er ook op dat gebied geld verdiend worden. De mogelijke besparing kan namelijk wel oplopen tot 130 euro per jaar. De consument moet dan wel even de moeite nemen om de administratieve rompslomp te accepteren. Er kan echter gebruik worden gemaakt van de overstapservice die door banken zelf in het leven is geroepen. Dat maakt het overstappen al een stuk eenvoudiger.