TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Manier van geld verdienen verandert in de toekomst

Manier van geld verdienen verandert in de toekomst

De manier van geld verdienen zal in de toekomst nog verder veranderen, waarbij er onder meer sprake zal zijn van een verdere flexibilisering. Er zal bijvoorbeeld nog meer vraag komen naar freelancers. Er zijn steeds meer personen die er gewild of ongewild voor kiezen om als zelfstandige te gaan werken. Het is niet voor niets dat er steeds meer websites komen, waarop opdrachtgevers en freelancers aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Bedrijven kunnen een opdracht op de website plaatsen en freelancers kunnen daarop reageren. Het ligt in de lijn der verwachting dat in de toekomst wereldwijd meer dan een half miljard mensen daarvan gebruik hebben gemaakt. Dat biedt ook perspectief voor freelancers in zogenoemde derdewereldlanden, die met lagere tarieven zeker op het gebied van online werkzaamheden stevig kunnen concurreren met freelancers uit westerse landen.

Er zijn uiteraard nog een groot aantal veranderingen van toepassing op geld verdienen, want iedereen moet bijvoorbeeld al langer doorwerken voordat er van het pensioen kan worden genoten. Veder zijn de structuren die vorm geven aan het werk ook aan verandering onderhevig, waarbij het niet meer vanzelfsprekend is om je omhoog te werken. De top/down structuur lijkt daarbij plaats te maken voor een meer vlakke structuur die gecombineerd wordt met horizontale, verticale en diagonale lijnen. Dat heeft tot gevolg dat er meer een zigzag patroon ontstaat voor mensen die vooruit willen komen in plaats van dat de ladder rechtstreeks omhoog beklommen gaat worden. Verder is het ook nog zo dat de robotisering zich nog verder gaat ontwikkelen en er steeds minder personeel nodig zal zijn. Denk maar aan de zelfscankassa.