TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met keuze eigen risico bij zorgverzekering

Geld verdienen met keuze eigen risico bij zorgverzekering

Aan het einde van het jaar neemt een deel van de consumenten altijd de tijd en gelegenheid om te kijken of een overstap van zorgverzekeraar lonend kan zijn. Bijvoorbeeld door naar de goedkoopste basisverzekering te zoeken en die af te sluiten. Op die manier kan er uiteraard al geld worden bespaard op de maandelijkse uitgave voor de premie van de zorgverzekering. Er is echter nog een manier, waarop geld verdienen mogelijk is bij het afsluiten van een zorgverzekering of bij het aanpassen van de bestaande polis.

Geld verdienen op de zorgpolis is namelijk mogelijk door voor een hoger vrijwillig eigen risico te kiezen. Het verplichte bedrag is vastgesteld op 385 euro per jaar, maar zorgverzekeraars bieden de gelegenheid aan verzekerden om het bedrag vrijwillig te verhogen. Als daarvoor gekozen wordt, dan geeft de verzekeraar een korting op de premie van de basisverzekering. Daarbij kan de verzekerde zelf overigens de hoogte van het vrijwillig eigen risico kiezen met variaties tussen 100 euro en 500 euro. Als er voor het maximale bedrag gekozen wordt van 500 euro, dan komt het totale bedrag van het eigen risico op 885 euro uit. Het nemen van meer risico wordt door zorgverzekeraars beloond met een aantrekkelijke korting op de premie van de basisverzekering. Het is een simpele manier van geld verdienen, maar verzekerden moeten er uiteraard wel rekening mee houden dat het bedrag van het eigen risico ook daadwerkelijk betaald moet worden. Bijvoorbeeld als er volgend jaar een beroep op zorg wordt gedaan, waarop dit bedrag van toepassing is.