TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met beleggen in microkrediet

Geld verdienen met beleggen in microkrediet

Er is een aantrekkelijke manier om geld te verdienen, waarbij er ook nog sprake is van een goed initiatief. Het gaat daarbij om het beleggen in microkredieten. Er zijn allerlei organisaties die zich bezighouden met regelen van microkredieten voor arme mensen in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden die met het geleende bedrag met een inkomstenbron kunnen starten.

Er zijn meerdere mogelijkheden om via microkrediet geld te verdienen. Een van de mogelijkheden is om te beleggen in Okoicredit. Dat kan door maandelijks een klein bedrag in te leggen, maar ook door de keuze te maken om eenmalig een bedrag te verstrekken. Het minimale bedrag om te beleggen via deze aanbieder van microkredieten bedraagt 10 euro. Bij een eenmalige belegging geldt dat er sprake is van een inleg van minimaal 200 euro.

Door deel te nemen aan de belegging kan geld verdiend worden op basis van rendement in de vorm van dividend dat ieder jaar in de maand juli wordt uitbetaald. Het is echter ook mogelijk om de keuze te maken het dividend her te beleggen. Er is bij deelname aan deze vorm van beleggen in microkredieten geen sprake van geld weggeven. Er is namelijk sprake van beleggen, waarbij het altijd mogelijk is om iedere maand de belegging zonder extra kosten terug te kopen.

Oikocredit is een coöperatieve organisatie en verstrekt microkredieten, zodat mensen in staat worden gesteld om een bestaan op te bouwen. Het is een cyclus, waarbij het geleende geld wordt terugbetaald en er uiteraard weer aan andere mensen een microkrediet kan worden verstrekt.