TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met andere zorgverzekering

Geld verdienen met andere zorgverzekering

Geld verdienen met een andere zorgverzekering is binnenkort weer mogelijk, want tot 1 januari 2016 kan iedereen de huidige zorgpolis beëindigen om vervolgens tot 1 februari de gelegenheid te krijgen de voordeligste zorgverzekeraar te zoeken.

Geld verdienen met een andere zorgverzekering is ieder jaar weer mogelijk, waarbij er simpelweg gekeken kan worden naar wat de voordeligste optie is. De inhoud van het pakket van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, zodat er wat dat betreft geen verschillen zijn. Er kan echter wel een verschil zijn ten aanzien van de vrije zorgkeuze, maar als consumenten daar geen moeite mee hebben, kan daar voordeel uit worden behaald. Basisverzekeringen met een beperking van de vrije zorgkeuze zijn namelijk voordeliger doordat de zorgverzekeraar in dat geval met selectieve zorgaanbieders de gelegenheid biedt om zorg af te nemen.

Geld verdienen met een andere zorgverzekering stelt consumenten in de gelegenheid om geld te besparen op de maandelijkse premie van de polis. Indien er geen gezondheidsklachten zijn en er is spaargeld achter de hand, dan kan zelfs gekozen worden om een polis af te sluiten met het hoogste eigen risico. Het hoogste eigen risico bedraagt 500 euro en komt dan bovenop het wettelijk verplichte eigen risico dat in 2016 op 385 euro is gesteld. Een forse korting op de premie is daarvoor de beloning. Zorgverzekeraars maken vandaag, morgen en uiterlijk overmorgen de premies bekend en vanaf dat moment kan weer begonnen worden met het maken van een vergelijking.

Er kan tot het einde van het jaar gewacht worden met vergelijken en overstappen, maar zodra alles bekend is, wordt ook al de gelegenheid geboden en is er nog tijd genoeg om een weloverwogen keuze te maken voor een andere zorgverzekering. Geld verdienen door de zorgverzekeringen te vergelijken, is zeker een aanrader doordat er volgend jaar dan niet te veel wordt betaald.