TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met alternatieven voor sparen

Geld verdienen met alternatieven voor sparen

De rente op de spaarrekening is bedroevend laag, zodat daar weinig geld mee valt te verdienen. Iedereen die elke maand geld overhoudt of al een bedrag achter de hand heeft, kan naar andere alternatieven voor het sparen kijken. Dat kan in ieder geval meer geld opleveren dan het op de spaarrekening te zetten of te laten staan.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een deposito af te sluiten, maar ook hiervoor geldt dat de rente als vergoeding niet meer zo hoog is als dat het was. Het is echter een optie om spaargeld voor langere tijd vast te zetten doordat er wel een hogere vergoeding voor wordt gegeven in vergelijking met de huidige rente voor een spaarrekening.

Indien er sprake is van een eigen woning met een hypotheek kan overwogen worden om een deel van het spaargeld te gebruiken om een bedrag van de hypotheek af te lossen. De hypotheekrente is doorgaans hoger dan de rente die als vergoeding voor een spaarrekening wordt verstrekt en heeft dan ook als voordeel dat er op deze manier als het ware geld kan worden verdiend. Het is wel aan te raden om niet meer af te lossen dan is toegestaan in verband met de boeterente die dan in rekening kan worden gebracht.

Er zijn nog meer alternatieven voor sparen om geld te verdienen, zoals beleggen in aandelen of het investeren in een microkrediet. Bij microkredieten worden er doorgaans kleine geldbedragen uitgeleend tegen een rentevergoeding. Het voordeel is dat deze kredieten doorgaans een korte looptijd van 1 tot 2 jaar hebben, waarbinnen het geleende geld moet worden terugbetaald.