TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door recht op huurverlaging

Geld verdienen door recht op huurverlaging

Er heeft een wijziging plaatsgevonden in het woningwaarderingsstelsel en dat betekent dat er duizenden consumenten zijn die recht hebben op huurverlaging. Dat is gemakkelijk geld verdienen, maar er moet wel zelf actie worden ondernomen. Het nieuwe puntensysteem is ingegaan op 1 oktober 2015 en er zijn al een aantal woningcorporaties die gemeld hebben om een huurverlaging door te voeren.

De Woonbond geeft huurders echter het advies om zelf ook te controleren of er wellicht aanspraak gemaakt kan worden op een lagere huur. Er bestaat recht op huurverlaging indien de maximaal toegestane huur van een huis onder de prijs zakt. Het zullen vooral huurders zijn die een hoge huur per maand betalen en bijvoorbeeld in een krimpregio woonachtig zijn of in een van de minder populaire wijken in een stad.

De verlaging van de huur kan tot wel 200 euro oplopen en dat is natuurlijk een aardig bedrag. Bij het bepalen van de huur gaat de WOZ-waarde van een huis een belangrijke rol spelen. Om te controleren of er een mogelijkheid bestaat om verlaging van de huur te krijgen, dienen huurders de WOZ-waarde van de woning te weten. Daarover kan navraag worden gedaan bij de verhuurder van de woning of bij de gemeente.

Aan de hand van de WOZ-waarde kan dan gecontroleerd worden wat de nieuwe maximale huurprijs mag zijn. Dat is na te gaan op de website van de huurcommissie. In een aantal situaties is het mogelijk dat de huur niet lager, maar hoger uitvalt. De huur zal in dat geval dit jaar niet omhoog gaan, want daar zijn regels voor vastgesteld.