TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als student met lagere energierekening

Geld verdienen als student met lagere energierekening

Het is voor studenten geen vetpot meer nu het nieuwe leenstelsel is ingevoerd en zuiniger zijn is dan ook een oplossing om geld over te houden. Geld verdienen als student is onder meer mogelijk door rekening te houden met lagere kosten voor energie. Zo kan er aan het einde van het jaar op energie bespaard zijn en levert dat geld op als er minder is verbruikt.

Een van de tips voor studenten is om in studentenhuizen spaarlampen of LED-lampen te gebruiken. Aangezien veel studenten in oude woningen wonen, waar gloeilampen nog altijd de dienst uitmaken, kan met het vervangen van de lampen op energie worden bespaard. Een andere tips heeft betrekking op de verwarming. Het is natuurlijk voordeliger om een warme trui aan te trekken dan de verwarming een aantal graden hoger te zetten. Het kan over een jaar gezien wel 40 euro opleveren als de verwarming op een structureel niveau 2 graden lager wordt gezet.

Het is ook aan te raden om de elektronische apparaten helemaal uit te zetten en niet op de stand-by stand te laten staan. Ook als er sprake is van een slaapstand wordt er namelijk energie verbruikt. Als je nog meer geld wilt besparen, dan kan zelfs aangeraden worden om de stekkers uit het stopcontact te halen. Samen koken met andere studenten in het studentenhuis bespaart ook op de energiekosten en bovendien is het vaak voordeliger om met zijn allen te eten. Wie voor zichzelf kookt, kan dat op het kleinste pitje doen om zo geld te besparen.