TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als student

Geld verdienen als student

Met de invoering van het nieuwe leenstelsel voor studenten zijn nog meer studenten op zoek naar mogelijkheden om geld te verdienen. De basisbeurs wordt niet langer als een gift verstrekt, maar het bedrag kan wel worden geleend. Een groot aantal studenten geeft echter de voorkeur aan het niet gebruikmaken van de basisbeurs als lening, maar probeert om extra geld te verdienen.

Uiteraard zijn er voor studenten verschillende mogelijkheden om geld te verdienen. Een bijbaan is voor veel studerende jongeren een uitkomst en op dat gebied worden er zeker veel mogelijkheden geboden. Een bijbaan kan in de avonduren worden vervuld, maar bijvoorbeeld ook door in het weekend te gaan werken. Het is natuurlijk belangrijk dat de studie er niet onder gaat lijden, zodat er bij het zoeken naar een bijbaan rekening gehouden moet worden met de collegetijden en tijd die er daarbuiten aan het studeren wordt besteed.

Op het gebied van bijbanen voor studenten zijn er enorm veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om als promotor aan de slag te gaan tijdens evenementen, maar kan een baantje in de horeca ook uitkomst bieden. Studenten kunnen ook op eigen initiatief zichzelf aanbieden als huiswerkbegeleider voor kinderen die op de middelbare school zitten of om kunnen bijles geven om geld te verdienen. Ook is het mogelijk om een oppasbaantje te zoeken, bijvoorbeeld in de avonduren en als de jonge kinderen dan op bed liggen, kan er tijd aan de studie worden besteed. Zo is het mogelijk om tegelijk geld te verdienen en te studeren.

Geld verdienen als student is tegenwoordig meer nodig dan ooit met de afschaffing van de basisbeurs als gift. Dat betekent dat studenten op zoek gaan naar andere manieren om geld te verdienen om zo de studie en het levensonderhoud te kunnen bekostigen.