TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met lagere energieprijzen

Geld verdienen met lagere energieprijzen

Er kan geld worden verdiend met de ingezette daling van de kosten voor energie die waarschijnlijk voorlopig blijvend zal zijn. De prijzen voor gas en stroom zijn inmiddels gedaald met variaties tussen 10 en 20 procent en dat levert de consument gemiddeld een bedrag van 66 euro tot 132 euro per jaar op. Daar komt nog bij dat het overstappen naar een andere energieleverancier extra geld kan opleveren, zodat er op jaarbasis nog meer geld kan worden verdiend.

Het laagste punt van de laatste tien jaar is bereikt als gekeken wordt naar de prijzen die energieleveranciers zelf moeten betalen voor de contracten die voor de twee jaren na 2016 zijn afgesloten. De prijs van belangrijkste grondstoffen voor elektriciteit hebben namelijk de daling ingezet, zoals de prijs voor gas en steenkolen die op de wereldmarkt gehanteerd worden.

Verder zorgt de opkomst van windenergie en de toepassing van zonnepanelen ervoor dat er minder vraag komt naar gas en steenkolen. Aan het einde van de maand juli is er bijvoorbeeld nog een windpark op zee geopend door de oosterburen die een maximale capaciteit kunnen leveren voor wel anderhalf miljoen huishoudens.

Indien de prijsdaling zich doorzet voor de kosten van energie, dan profiteert de consument daar uiteraard van en kan er de komende jaren veel geld worden bespaard. Als de prijsdalingen zoals deze zich nu voordoen voortzetten, dan wordt verwacht dat een gemiddeld huishouden op een kostenbesparing kan rekenen van ongeveer 60 tot 132 euro op jaarbasis en dat scheelt uiteraard op de maandelijkse vaste lasten.