TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met bug bounty programma van Microsoft

Geld verdienen met bug bounty programma van Microsoft

Microsoft heeft een speciaal bug bounty programma ontwikkeld om op die manier anderen te laten ontdekken wat de kritische punten en kwetsbaarheden zijn. Het is mogelijk om geld te verdienen als er bijvoorbeeld bugs worden ontdekt. Microsoft geeft daarvoor namelijk beloningen weg en heeft nu zelfs een speciaal bonusprogramma georganiseerd om hackers geld te laten verdienen

De bonusperiode loopt vanaf 5 augustus 2015 tot en met 5 oktober 2015 en er staat een bedrag 100.000 Amerikaanse dollars klaar om toegekend te worden. Het is natuurlijk een unieke manier om geld te verdienen als je en creatieve hacker bent die zich daarvoor wil inspannen. Overigens is het bedrag van de beloning aanzienlijk verhoogt, want de bonus bedroeg namelijk eerst 50.000 euro en is nu verhoogt naar een bedrag van maar liefst 100.000 dollar.

De bonus kan worden toegekend als er een belangrijk bug wordt gevonden in de bonusperiode die nog tot en met 5 oktober 205 loopt. Er wordt op deze manier door Microsoft ook meer aandacht gegeneerd voor Microsoft Account en Azure Active Directory.

Overigens worden er ook regelmatig hackwedstrijden georganiseerd, waarbij geld verdienen een optie is of waarbij er waardevolle prijzen worden uitgereikt. Zo heeft Microsoft onlangs nog een Microsoft Account hackwedstrijd georganiseerd in Los Angeles tijdens de Black Hat hackersbeurs. De winnaars van deze hackwedstrijd hebben fantastische prijzen in ontvangst mogen nemen, zoals een Surface 3 en een Xbox One. Wie zich aangesproken voelt en mee wil doen aan het bonusprogramma kan altijd meer informatie vinden via de website van Microsoft.