TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met project ZomerOndernemer

Geld verdienen met project ZomerOndernemer

Geld verdienen met het project Zomerondernemer is niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor een groep van twintig jongeren die in Flevoland worden. Jongeren in de leeftijd van 15 tot 23 jaar krijgen de gelegenheid om via het project ZomerOndernemer geld te verdienen door een eigen bedrijf te starten en ervaring op te doen met het ondernemen in de praktijk.

Het is een leuk alternatief voor jongeren die geen reguliere vakantiebaan hebben, maar toch geld willen verdienen. In totaal duurt het project zes weken die begonnen is met een training van drie dagen in Lelystad. Een van de opdrachten die inmiddels is uitgevoerd betrof een actie om met twee badeendjes of met een tuinkabouter in elk geval 10 euro te verdienen binnen een uur. De groepjes hebben het goed gedaan, want er werd bijvoorbeeld 80 euro verdiend.

Er worden gedurende het project van zes weken allerlei workshops georganiseerd die gevolgd worden bij bedrijven in Flevoland en elke keer is er na een training een terugkomdag. Het is niet voor de eerste keer dat dit project in Flevoland wordt gehouden, want het is al de zesde keer en dat toont wel aan het dat het project succesvol is. Een deel van de jongeren die meedoet aan het project ZomerOndernemer schrijft zich daadwerkelijk in bij de Kamer van Koophandel om met een echte onderneming te starten. Voorbeelden van bedrijven die dit jaar gestart zijn, betreffen onder meer een webshop in artikelen voor baby’s, een meubelmakerij en een schoonheidssalon. Andere deelnemers zijn gestart met de verkoop van fruitsalade.