TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met project ZomerOndernemer

Geld verdienen met project ZomerOndernemer

Geld verdienen met het project Zomerondernemer is niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor een groep van twintig jongeren die in Flevoland worden. Jongeren in de leeftijd van 15 tot 23 jaar krijgen de gelegenheid om via het project ZomerOndernemer geld te verdienen door een eigen bedrijf te starten en ervaring op te doen met het ondernemen in de praktijk.

Het is een leuk alternatief voor jongeren die geen reguliere vakantiebaan hebben, maar toch geld willen verdienen. In totaal duurt het project zes weken die begonnen is met een training van drie dagen in Lelystad. Een van de opdrachten die inmiddels is uitgevoerd betrof een actie om met twee badeendjes of met een tuinkabouter in elk geval 10 euro te verdienen binnen een uur. De groepjes hebben het goed gedaan, want er werd bijvoorbeeld 80 euro verdiend.

Er worden gedurende het project van zes weken allerlei workshops georganiseerd die gevolgd worden bij bedrijven in Flevoland en elke keer is er na een training een terugkomdag. Het is niet voor de eerste keer dat dit project in Flevoland wordt gehouden, want het is al de zesde keer en dat toont wel aan het dat het project succesvol is. Een deel van de jongeren die meedoet aan het project ZomerOndernemer schrijft zich daadwerkelijk in bij de Kamer van Koophandel om met een echte onderneming te starten. Voorbeelden van bedrijven die dit jaar gestart zijn, betreffen onder meer een webshop in artikelen voor baby’s, een meubelmakerij en een schoonheidssalon. Andere deelnemers zijn gestart met de verkoop van fruitsalade.


Geld verdienen als zomerondernemer

Geld verdienen als zomerondernemer

Deze zomer is er sprake van een leuk project voor jongeren om als zomerondernemer geld te verdienen. Jongeren krijgen hulp bij het starten van een bedrijf in veertien regio’s in Nederland. Het project ZomerOndernemer is gratis en jongeren met een leeftijd tussen 15 jaar en 23 jaar kunnen eraan deelnemen. Op deze manier leren jongeren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen.

Naast dat deelname als zomerondernemer gratis is, wordt er een startkapitaaltje verstrekt om het bedrijf op poten te zetten. Er zijn al veel jongeren in Nederland die zelfstandig een eigen onderneming beginnen, maar er is ook een groep die net even een steuntje in de rug nodig heeft. Voor die jongeren is het project helemaal perfect. Er wordt gedurende een periode van zes weken ondersteuning en hulp geboden bij het opzetten van een bedrijf. Zo wordt er onder meer een driedaagse training aangeboden en zijn de jongeren elk week gast bij ondernemers in de eigen regio.

Hier wordt deelgenomen aan onder meer rondleidingen, presentaties en workshops. Het project kent een feestelijk einde, waarbij de deelnemers hun eigen bedrijfsproject presenteren. Na afloop van het project ZomerOndernemer hebben de jongeren de gelegenheid om het eigen bedrijf voort te zetten. Dat is echter geen verplichting en het is evenmin verplicht om tijdens de deelname aan het project in de zomer over een inschrijving bij de KvK te beschikken. Overigens is het project een initiatief van Stichting The New Entrepeneur en wordt het project ondersteund door sponsoren.