TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met DUO lening

Geld verdienen met DUO lening

Het is deze week volop in het nieuws dat geld lenen door studenten bij DUO gebruikt wordt voor andere doeleinden dan voor het bekostigen van de studie of het levensonderhoud tijdens de studie. Studenten maken gebruik van de goedkope geldlening van DUO om dit weg te zetten op een spaarrekening, waarbij er geld aan kan worden verdiend. De spaarrente op de spaarrekeningen is weliswaar laag, maar voor de lening van DUO geldt dat er ook sprake is van een zeer lage rente.

Een reden om te lenen van DUO is voor een aantal studenten dat er dan aan het einde van de studie geld achter de hand is. De voorwaarden bij DUO voor het lenen van geld zijn namelijk veel gunstiger dan als er geld wordt geleend bij een bank. Een derde van de studenten die via DUO geld leent, doet dat omdat de optie nu eenmaal wordt gehouden zonder dat er een noodzaak is tot het afsluiten van een lening.

Een deel van de studenten die aan het onderzoek van Nibud hebben meegedaan laten weten dat het geld zal worden gebruikt om een huis te kopen. Of deze manier van geld lenen om er op te verdienen, is aan te raden, valt nog te betwijfelen. Nibud geeft aan dat er ook risico’s kleven aan het lenen van geld bij DUO. Niet in de laatste plaats, omdat de voorwaarden ten aan van de rente kan veranderen ten tijde van de afbetalingstermijn. Een schuld blijft bovendien een schuld en geld lenen wordt niet aangeraden om er geld mee te verdienen.