TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met investeren in kabouter Plop

Geld verdienen met investeren in kabouter Plop

In België krijgen particulieren de kans om geld te verdienen met het investeren in kabouter Plop. Studio 100 is het bedrijf achter onder meer Samson en Gert, K3 en kabouter Plop en heeft het plan om voor de zomer begint een bedrag van 90 miljoen euro op te halen door obligaties uit te geven.

Vier jaar geleden heeft Studio 100 ook al obligaties uitgegeven en haalde daarmee een bedrag van 40 miljoen euro op. De obligaties waren in 2011 echter niet bestemd voor de gewone particulier, maar voor institutionele investeerders, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Ook zeer vermogende particulieren hebben destijds daaraan deel kunnen nemen. Nu is het echter voor de doorsnee particulier ook mogelijk om geld te verdienen aan kabouter Plop met de uitgifte van obligaties door Studio 100.

Gert Verhulst en Hans Bourlon zijn de oprichters van het bedrijf Studio 100 dat uitgegroeid is tot een grote onderneming en het afgelopen op een waarde werd geschat van ongeveer 112 miljoen euro. De oprichters hebben zelf een derde van de aandelen van het bedrijf in handen net als Fortis Private Equity Belgium.

Een jaar geleden ontstond er een conflict met de belastingdienst in België, waarbij er een eis van 3 miljoen euro werd neergelegd bij de oprichters van het bedrijf. Dit in verband met het niet betalen van belasting over een uitkering van 12,1 miljoen euro. Overigens is het nog onduidelijk wat het doel is van het geld dat bij de particulieren wordt opgehaald met de uitgifte van obligaties. Het vermoeden bestaat dat er een groot waterpark komt in pretpark Plopsaland, waarvoor een investering nodig is.