TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met auto verkopen en autodelen

Geld verdienen met auto verkopen en autodelen

Geld verdienen met autodelen is in opkomst en als particulier een auto verhuren die anders maar stilstaat ook. Consumenten die op dit moment een auto bezitten en er niet dagelijks gebruik van maken, kunnen ook geld verdienen. In de eerste plaats door de auto te verkopen om daarna van een voordeliger optie gebruik te maken door mee te doen aan het systeem van autodelen of een auto huren van een particulier.

Het blijkt dat de gemiddelde auto dagelijks 23 uur stilstaat en dat voor maandelijkse kosten die vaak in totaal honderden euro’s bedragen. Autobezitters kunnen hun auto verhuren en zo maandelijks geld verdienen. Des te vaker een auto echter niet wordt gebruikt des te voordeliger het kan zijn om de auto te verkopen en een auto te gaan huren. Wie een middenklasser bezit, zal ongeveer 300 euro tot 400 euro per maand kwijt zijn aan totale lasten. Als er minder dan 12 dagen gebruik wordt gemaakt van een eigen auto in het middenklassersegment en er zou een auto gehuurd kunnen worden voor 30 euro per dag, dan is dat al snel voordeliger.

Het wordt maatschappelijk gezien een steeds meer voorkomend verschijnsel in de deeleconomie dat er auto’s worden gedeeld om kosten te besparen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen consumenten bereid is om de eigen auto beschikbaar te stellen voor verhuur. Voorwaarde is dan wel dat een en ander gemakkelijk realiseerbaar moet zijn en dat er sprake moet zijn van een goede autoverzekering. Met het verkopen van de eigen auto wordt bovendien meteen een leuk zakcentje verdiend.