TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met alternatieven voor sparen

Geld verdienen met alternatieven voor sparen

Geld op een spaarrekening wegzetten levert niets meer op en is dan ook geen optie meer op het gebied van geld verdienen. Gelukkig zijn er nog wel alternatieven voor het sparen om geld te verdienen. Op de spaarrekening levert geld gemiddeld maximaal nog maar 1 procent rente op en in dat opzicht zijn er natuurlijk andere manieren om meer rendement te halen met het eigen geld.

Een van de mogelijkheden als alternatief voor het sparen op een spaarrekening is het geld wegzetten op een depositorekening. Dat levert nog net wat meer rente op, maar er moet wel rekening mee worden gehouden dat het geld ook voor langere tijd vaststaat. Beleggen is een manier om geld te verdienen, waarbij een groter risico wordt genomen. Iedereen kan aandelen kopen in de hoop dat de waarde per aandeel stijgt, maar in dit geval zal er rekening gehouden moeten worden met een bepaald risico. De waarde van aandelen kan namelijk ook dalen. Wie wil gaan beleggen doet er dan ook verstandig aan om dat alleen met geld te doen dat niet op korte termijn nodig is.

Een andere manier om geld te verdienen is geld uit te geven aan bijvoorbeeld het verbeteren van de eigen woning. Dat kan bijvoorbeeld door zonnepanelen aan te schaffen of andere energiebesparende maatregelen te nemen. Dat kost eerst geld, maar levert aan de andere kant ook een besparing op. Zo zijn er uiteraard nog tal van alternatieven te bedenken voor het sparen op een spaarrekening en geld te verdienen.