TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met tips voor belastingaangifte

Geld verdienen met tips voor belastingaangifte

Geld verdienen met het doen van een slimme belastingaangifte is een mogelijkheid, waar veel mensen van kunnen profiteren. Er zijn verschillende tips die van pas komen bij het doen van de aangifte van de inkomstenbelasting. Er zijn bijvoorbeeld nog altijd mogelijkheden om ziektekosten af te trekken. Hoewel de regels strikter zijn geworden, kan er nog altijd van de aftrekbaarheid geprofiteerd worden.

Er moet bij het aftrekken van ziektekosten wel rekening gehouden worden met een drempel. Alleen als de kosten boven het drempelinkomen uitkomen, kunnen de kosten als aftrek in mindering worden gebracht op het inkomen. Er zijn meerdere kosten die nog aftrekbaar zijn, zoals de uitgaven voor steunzolen en prothesen voor zover deze niet zijn vergoed door de zorgverzekeraar.

Ook op andere vlakken kan er geld verdiend worden met de belastingaangifte. Bijvoorbeeld als een consument een eigen woning in het bezit heeft, waar een hypotheek op rust. De rente voor een hypotheek is aftrekbaar, maar ook de kosten van een lening die is aangegaan om de woning te verbouwen of het geld te gebruiken om de woning te verbeteren.

Met het sparen van geld valt nog weinig rendement te behalen, maar groen sparen kan extra voordeel opleveren. Bij het zogenoemde groene sparen kan namelijk op een belastingvoordeel worden gerekend van 1,9 procent. Dat komt voort uit de groene aftrekpost die uit een vrijstelling van de vermogensrendementsheffing bestaat in combinatie met een extra heffingskorting van 0,7 procent van het groen gespaarde geld. Dat levert een gezamenlijk voordeel op van 1,9 procent.