TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door je fiets te verhuren

Geld verdienen door je fiets te verhuren

In de deeleconomie is het mogelijk om op allerlei manieren geld te verdienen. Je eigen huis verhuren via een bekende website is al mogelijk en ook het verhuren van de eigen auto kan geld opleveren. Zo zijn er ook al een aantal initiatieven ontstaan om met het verhuren van de eigen fiets geld te verdienen. Dat zal niet in iedere plaats in Nederland even winstgevend zijn, maar wel in de toeristische gebieden.

Toeristen die een fiets willen huren om bijvoorbeeld Amsterdam te verkennen, zijn doorgaans nog gebonden aan bedrijven die fietsen verhuren. Er is echter ook een nieuw initiatief gekomen, waarbij toeristen een fiets van een toerist kunnen huren. Cycleswap is daar een voorbeeld van. Particulieren kunnen via Cycleswap hun fiets te huur aanbieden. Er zijn in het verleden ook al internationale initiatieven gestart die deze optie aanboden en hier is nu in Nederland een vervolg aangegeven.

Naast het verhuren van de eigen fiets, zijn er uiteraard nog veel meer zaken te bedenken die verhuurd zouden kunnen worden aan toeristen, zoals een boot in een waterrijke omgeving. In steden en op locaties waar veel toeristen komen, is geld verdienen op deze manier een leuke optie. Wie initiatiefrijk is, kan zelf ook met een website beginnen voor de verhuur aan toeristen op particuliere basis. Of er kan bijvoorbeeld een dienstverlening gestart worden, waarbij een particulier kan worden ingehuurd als een gids die de toeristen de leukste plekjes laat zien om eens een hele andere kant te laten zien van bijvoorbeeld Amsterdam of een andere plaats.