TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als particuliere belegger

Geld verdienen als particuliere belegger

Geld verdienen als particuliere belegger is weer in opkomst. Op het moment dat de crisis vijf jaar geleden toesloeg haakten de particuliere beleggers massaal af, maar de trend lijkt nu weer de andere kant op te slaan. Geld verdienen met hoge rendementen is de aantrekkingskracht voor de particuliere beleggen. Er kan met een dag op de beurs beleggen meer geld verdiend worden dan dat er in een jaar tijd aan rendement op een spaarrekening kan worden behaald.

Een van de goedkoopste online brokers van Nederland heeft laten weten per week wel duizend aanmeldingen te krijgen. Een deel daarvan zijn overstappers, maar het grootste aantal betreft nieuwe aanmeldingen. Ook bij een andere online broker is het de laatste tijd weer drukker geworden. Er zijn dan ook meerdere klanten die in het verleden hebben belegd en nu weer een wachtwoord en gebruikersnaam opvragen. Deze particuliere beleggers zien weer kansen op de beurs en willen na een periode inactief te zijn geweest weer gaan beleggen.

Er wordt geschat dat er ongeveer vijfhonderdduizend particuliere beleggers actief zijn in Nederland. Als er per week duizenden nieuwe beleggers bijkomen, dan stijgt dat aantal snel. Overigens is er ook goed nieuws voor de vermogensbeheerders en beleggingsfondsen, want deze hebben het afgelopen jaar al veel nieuwe klanten mogen verwelkomen.

Consumenten in Nederland die spaargeld hebben, willen daar uiteraard rendement op halen. Dat lukt niet met het stallen van het geld op de spaarrekening, want de rentevergoeding is extreem laag. Door veilig te beleggen op de beurs kan het vermogen sneller groeien.