TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met Nintendo content op YouTube

Geld verdienen met Nintendo content op YouTube

Er is door Nintendo een bètaprogramma geïntroduceerd, waarmee het mogelijk wordt gemaakt dat mensen die filmpjes op YouTube zetten geld kunnen verdienen als er sprake is van content van Nintendo in de filmpjes. Het programma zal met ingang van 27mei officieel gelanceerd worden, zodat door het Japanse bedrijf naar buiten is gebracht.

Geld verdienen kan onder meer door een video op YouTube te plaatsen met bijvoorbeeld het personage Mario en andere bekende karakters. Het komt er dan op neer dat zestig procent van de inkomsten uit advertenties aan de maker van het filmpje kan worden toegekend. Er is echter nog meer geld te verdienen op deze manier, want als er sprake is van een zogenoemde Nintendo kanaal op YouTube, dan kunnen de verdiensten nog verder oplopen tot 70 procent van de inkomsten uit getoonde advertenties.

De houding van Nintendo ten opzichte van de consumenten die gebruikmaken van YouTube lijkt daarmee een ommekeer te hebben gemaakt. In 2013 stond Nintendo er namelijk heel anders in als er content van het bedrijf werd vertoond. Het ging zelfs zover dat er een claim in verband met schending van het copyright tegemoet kon worden gezien. In dat geval was het niet nodig om de filmpjes te verwijderen als de makers maar toestemming gaven aan Nintendo om advertenties te plaatsen. De opbrengsten daarvan gingen echter niet naar de maker van de video toe, maar naar Nintendo en YouTube. Nu is het echter mogelijk geld te gaan verdienen als er gebruik wordt gemaakt van Nintento content in filmpjes.