TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met energiebesparingsmaatregelen

Geld verdienen met energiebesparingsmaatregelen

Geld verdienen met energiebesparingsmaatregelen is niet alleen weggelegd voor woningeigenaren, maar zeker ook voor huurders. Er kan zelfs tot een bedrag van 900 euro op jaarbasis worden verdiend door maatregelen te nemen op het gebied van energiebesparing. De maatregelen bestaan uit verschillende acties die op het gebied van het dak, ramen en stopcontacten uitgevoerd kunnen worden.

Om iedereen aan te zetten geld te verdienen met energiebesparingsmaatregelen is de Woonbond een actie gestart met de campagne ‘Er zit geld in je Huis’. Er worden op de website van de Woonbond tips verstrekt. Een voorbeeld van een simpele tip is de stekkers uit het stopcontact te halen van apparaten die niet worden gebruikt. Ook het ophangen van dikke gordijnen die dicht kunnen zodra het schemert, is een voorbeeld van een energiebesparende maatregel. Een samenwerking tussen huurders en verhuurders kan tot grotere maatregelen leiden, zoals het laten plaatsen van dubbelglas of het dak isoleren.

Het zijn vooral de oudere woningen waarin veel geld kan worden bespaard door meerdere maatregelen te treffen. Het kan alleen al 100 euro per jaar opleveren door de temperatuur van de verwarming lager in te stellen en verder naar beneden bij te stellen in de nacht en bij het verlaten van de woning. Het uitzetten van elektrische apparaten in plaats van deze standby te laten staan, kan tot 75 euro per jaar schelen. Indien er gebruik wordt gemaakt van een spaardouchekop, dan zal dat een extra besparing opleveren van ongeveer 50 euro op jaarbasis. Indien er van alle maatregelen gebruik wordt gemaakt, kan er 900 euro per jaar verdiend worden.