TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Gemakkelijk geld verdienen voor studenten in Maastricht

Gemakkelijk geld verdienen voor studenten in Maastricht

Geld verdienen wordt voor studenten in Maastricht wel heel gemakkelijk. Studenten kunnen naast het geld verdienen extra profiteren door namelijk langer te kunnen uitslapen. Maastricht gaat als het ware studenten belonen als zij langer uitslapen en op die manier geen gebruikmaken van het openbaar vervoer gedurende de ochtendspits. De studenten kunnen op deze manier ongeveer 4 euro per dag verdienen, waarbij er wel een maximumgrens is vastgesteld.

Door tijdens de ochtendspits in Maastricht niet van het openbaar vervoer gebruik te maken, kan de student op jaarbasis geld verdienen tot een maximaal bedrag van 600 euro. Dat is heel mooi meegenomen en de studenten hoeven er verder dan het mijden van de ochtendspits dan ook niets voor te doen. Er is dagelijks sprake van grote aantallen studenten die tijdens de ochtendspits met het openbaar vervoer naar een van onderwijsinstellingen reizen die onder meer in het centrum en in Randwyck gelegen zijn.

Het geld verdienen door de studenten die de ochtendspits mijden, is een proef van het project Maastricht Bereikbaar. De stad richt zich bij de proef overigens niet alleen op studenten, maar ook op andere doelgroepen. De belangstelling voor het meedoen aan de proef waarbij de studenten geld kunnen verdienen is groot, want er zijn momenteel al meer dan driehonderd personen die zich voor de proef hebben aangemeld. Er zal overigens eerst nog een screening plaatsvinden om na te gaan of degene die zich aan hebben gemeld in het profiel passen. De premie die uitgedeeld wordt heeft als doel om de drukte tijdens de spits in de ochtend in treinen en bussen terug te dringen.