TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met het inleveren van vuurwerkafval

Geld verdienen met het inleveren van vuurwerkafval

In deze tijd van het jaar wordt er veel vuurwerk afgestoken, maar het echte hoogtepunt vindt natuurlijk pas plaats op de laatste dag van het jaar. Vuurwerk kopen kost geld, maar geld verdienen is mogelijk door vuurwerkafval te gaan inleveren. Dat kan in elk geval in de gemeente Barendracht, waar de inwoners gemotiveerd worden om vuurwerkafval in te leveren om daarmee geld te verdienen.

Iedereen kan in aanmerking komen voor het ontvangen van een vergoeding als het afval dat het vuurwerk met zich meebrengt wordt ingeleverd. Per volle vuilniszak kan er een bedrag van 1 euro worden verdiend en de vuilniszakken kunnen op 2 januari worden ingeleverd. Geld verdienen is dus mogelijk door al het afval van het afgeschoten vuurwerk alvast te gaan verzamelen en zoveel mogelijk vuilniszakken te vullen met het afval.

Elk jaar weer is het na de laatste avond van het jaar gevierd te hebben en het nieuwe jaar te hebben begroet in veel straten een grote bende. Niet alleen vuurwerkafval, maar ook de restanten van afgebrande stapels met kerstbomen zorgen voor veel overlast. Bovendien brengt het vuurwerkafval nog een gevaar met zich mee, dat kleine kinderen die vroeg op pad gaan op zoek gaan naar vuurwerk om het alsnog te laten afgaan.

De gemeente Barendrecht geeft nog tips voor het geld verdienen met het inleveren van vuurwerkafval. Zo wordt aangeraden om de restanten van het vuurwerk eerst nat te maken en blindgangers volledig onder water te dompelen. Het meeste afval zal te vinden zijn op nieuwjaarsdag zodat al vroeg kan worden begonnen met geld verdienen.