TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen in kansrijke beroepen

Geld verdienen in kansrijke beroepen

Geld verdienen door te werken is natuurlijk een prima basis om de rekening te spekken en te sparen voor de toekomst, maar de huidige arbeidsmarkt lijkt daarin op dit moment niet mee te willen werken. Toch zijn er ook in deze crisis nog altijd mogelijkheden om geld te verdienen in kansrijke beroepen en ook met het vooruitzicht dat de werkgelegenheid in de komende jaren nog verder zal krimpen.

Geld verdienen in beroepen waar veel vraag is, bieden de mogelijkheid om financieel sterker uit de financiële crisis te komen. Er zijn diverse beroepen waar veel vraag naar is en dat zijn onder meer apothekers, zweminstructeurs en stewardessen. Ook politieofficieren worden gezocht en uiteraard is het toekomstperspectief in de zorgsector ook positief te noemen.

Er wordt gesteld dat de kansen in de zorgsector nog het meest aanwezig zijn net als het gaan werken in de sector techniek. Op universitair niveau biedt elektrotechniek prima vooruitzichten op een goed betaalde baan en bij werktuigbouwkunde geldt dat ook voor andere niveaus.

In de periode tot 2018 zijn bovengenoemde beroepen de ideale insteek om blijvend geld te kunnen verdienen. Het is wel zo dat voor veel beroepen een specifieke opleiding wordt gevraagd en dat er dus mogelijk eerst een investering in een opleiding nodig is alvorens geld te kunnen verdienen.

In de komende vijf jaar wordt verwacht dat er 1,6 miljoen openingen voor banen zijn, maar daar moet tegenover worden gesteld dat er 1,66 miljoen mensen op de arbeidsmarkt bij zullen komen. Verder zullen er tot het jaar 2018 ongeveer 1,3 miljoen functies worden opgevuld die achter worden gelaten door werknemers die met pensioen gaan.