TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door spaargeld te beleggen

Geld verdienen door spaargeld te beleggen

Het geld dat op een spaarrekening wordt gezet, levert in deze tijden met de lage spaarrentes maar weinig op. Veel geld verdienen door het op een spaarrekening te zetten gaat dan ook niet meer op, maar er zijn wel andere manieren om met het spaartegoed geld te verdienen. Het blijkt dat er steeds meer consumenten in Nederland zijn die hun vermogen graag willen zien groeien en daarvoor andere methoden kiezen dan het op een standaard spaarrekening te zetten.

Een toenemende groep consumenten is namelijk van plan om op korte termijn een deel van het spaartegoed te besteden aan beleggen, waarbij vooral het beleggen op de aandelenmarkt in Europa en Amerika populair lijkt te zijn. Dat blijkt in ieder geval uit een rapport van de vermogensbeheerder Schroders dat onlangs gepubliceerd is.

Het zijn vooral de lage rente op de spaarrekeningen in combinatie met de inflatie die consumenten ertoe verleiden om spaargeld naar de beurs te brengen. De zorgen over de schuldencrisis in Europa worden minder en consumenten die willen beleggen zijn in dat opzicht minder onzeker geworden in vergelijking met bijvoorbeeld twee jaar geleden. Het is dan ook voor de eerste maal in een periode van twee jaren dat de consumenten weer meer interesse krijgen in het beleggen in aandelen om meer vermogen op te bouwen in plaats van alleen te zorgen dat het bestaande vermogen behouden blijft.

Geld verdienen met beleggen behoort zeker tot de mogelijkheden, maar er is uiteraard altijd een risico aan verbonden en daar moet zeker rekening mee gehouden worden als de keuze voor beleggen wordt gemaakt.