TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Miljoen mensen verdienen geld aan overstappen energiemaatschappij

Miljoen mensen verdienen geld aan overstappen energiemaatschappij

De keuze voor een goedkoper energiebedrijf wordt om geld te verdienen steeds vaker gemaakt door consumenten. In een periode van twaalf maanden is er sprake geweest van een stijging van 2,5 procent van overstappers. In de periode tussen de maand juni 2012 en de maand juni 2013 zijn er maar liefst een miljoen consumenten overgestapt van stroomleverancier. Het overstappen naar een gasaanbieder is voor 900.000 mensen een concrete stap geweest om geld te verdienen door minder kosten kwijt te zijn.

De Autoriteit Consument & Markt heeft laten weten dat er naast deze groep mensen nog een groep consumenten is die bezig is het met het overwegen van het maken van een overstap naar een andere leverancier op het gebied van energie. In ieder geval heeft vier op de tien mensen laten weten binnen een periode van vierentwintig maanden naar een andere energieleverancier over te stappen. Op dit moment heeft de helft van de consumenten nog niet eerder een overstap gemaakt naar een andere leverancier, waardoor deze groep mensen ongeveer 450 euro meer betaalt voor energie op jaarbasis dan in feite nodig zou zijn.

De consumenten die overstappen maken vaak de keuze om naar een andere grote energieleverancier te gaan en dat heeft tot gevolg dat energiereuzen als Eneco, Nuon en Essent nog altijd tachtig procent van de energiemarkt beheersen. Vergelijk de grote aanbieders met hun tarieven, maar kijk ook naar de andere partijen, zodat de energie voortaan zo voordelig mogelijk geleverd kan worden en het geld verdienen door het overstappen kan beginnen.